Сертификат за Ваљево

Почетак » Сертификат за Ваљево » Вести » Сертификат за Ваљево
Српска филмска асоцијација (СФА) доделила је првих једанаест сертификата локалним самоуправама у Србији, које су развиле ефикасне процедуре одобравања дозвола филмским и ТВ продукцијама за снимање, међу којима је и град Ваљево. Ово је један од најважнијих пројеката СФА који је реализован у циљу обезбеђивања бољих услова за филмску продукцију, као и за развој локалних средина у којима продукције снимају.
 
Додела сертификата у Београду, којој је присуствовао у име града Ваљева Стаменко Свитлица, начелник Одељења за локални развој, привреду и комуналне послове Градске управе, је финале пројекта „Развој пословног окружења наклоњеног филму“ који је у протекле две године Српска филмска асоцијација реализовала у парнерству са Нациоанлном алијансом за локални економски развој (НАЛЕД) и Агенцијом за страна улагања и промоцију извоза (СИЕПА), а уз финансијску подршку Европске уније кроз програм Регионалног друштвеног економског развоја 2 (РСЕДП2) и УСАИД Пројекта за конкурентност Србије.

Доделом сертификата и потписивањем Протокола о сарадњи, град Ваљево је сврстан међу једанаест локалних самоуправа у Србији које су препознале значај који филмска и ТВ продукција имају у економском оснаживању градова, али и стварању одрживог окружења наклоњеног филму кроз одговорно коришћење јавних ресурса. Ово је нови вид унапређења сарадње између филмске и ТВ индустрије, државних органа и институција у циљу подизања нивоа услуга домаћим и међународним продукцијама и промовисања Србије као локације погодне за међународну филмску и ТВ продукцију.  

 

Leave a Comment