Сезона грађевинских радова почела у фебруару

Почетак » Сезона грађевинских радова почела у фебруару » Вести » Сезона грађевинских радова почела у фебруару
ЈП „Дирекција за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева“, почела је, захваљујући повољним временским условима, овогодишњу грађевинску сезону у фебруару месецу. Радови већ увелико трају у неколико градских улица, а директор Дирекције Драган Јеремић, обишао је данас са сарадницима радове на изградњи фекалне канализације у Горићу, тренутно највеће градилиште у граду.“ Радови на изградњи 900 метара примарне фекалне канализационе мреже су у току у Улици Стевана Филиповића, овде у Горићу. Инвестиција је вредна 8,5 милиона динара. Такође, на Ћатином путу у току су радови на 450 метара улице и канализационе мреже. Вредност тих радова је 3,5 милиона динара, а извођач на оба градилишта је предузеће „Аутотранспорт“. По заврштеку ових радова, планирамо и да асфалтирамо ову деоницу.  Имамо још два градилишта. У Сувоборској радимо канализацију и вредност тих радова је била 2,6 милиона динара. Такође, имамо још једно градилиште у Улици Боре Баруха где је вредност радова 1,4 милиона динара“, рекао је овом приликом Драган Јеремић, директор ЈП „Дирекција за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева“.
 
У овој години, Дирекција планира да отвори још неколико градилишта где ће изводити радове на изградњи  канализационе мреже. Такође, предвиђена је и израда пројекта канализације на Дивчибарама, за који ће тендер врло брзо бити расписан. „ Урадићемо пројекат за комплетну канализациону мрежу Дивчибара заједно са пројектом за Постројење за прераду отпадних вода. Осим тога, расписан је тендер за Подгоричку улицу где ћемо радити канализацију, а имамо у плану да радимо и канализацију у једном делу Сувоборске“, каже Јеремић.
 
Мештани Месне заједнице Горић, уз радове које изводи Дирекција, финансирали су изградњу секундарне канализационе мреже до својих домова. „Захваљујући радовима које изводи Дирекција, грађани су се организовали и сопственим средствима финансирају изградњу канализације до својих кућа. Мештани овде учествују са 400 евра по домаћинству за те радове. У плану је да радови буду завршени у овој години“, рекао је председник Месне заједнице Горић Михаило Тодоровић.
 
Дирекција планира у овој години да уради нови асфалтни слој и у градским улицама где је рађена топловодна мрежа. У 2016. години је предвиђено градским буџетом, да преко 150 милиона динара буде уложено у улице и путеве, рачунајући и реконструкцију Карађорђеве улице, од Хајдук Вељкове до Узун Миркове. „Да би урадили више, потребна нам је помоћ државе и тек онда би могли да кажемо да је то оптималан ниво. До сада смо морали максимално да искористимо оно што Град има и средства које смо имали на располагању за улагање у инфраструктуру, потрошена су на прави начин. Урађено је доста тога и очекујем да ћемо, уз ове радове, када подвучемо црту, доћи до цифре од 100 километара улица и путева за четири године“, рекао је Јеремић.
 
Дирекција ће у наредном периоду завршити реконструкцију и централних градских улица- Синђелићеву, Милована Глишића, Улицу Војводе Мишића, а преостаје и Душанова. Такође, радови ће почети и на сеоским путевима у Жабарима, Ваљевској Лозници, Грабовици, у Дивцима, Буковици, Богатићу. Предвиђено је да у наредна два месеца буде завршено око 10 километара сеоских путева.
 
    
 
 

Leave a Comment