Сезона радова на путевима и улицама у пуном јеку

Почетак » Сезона радова на путевима и улицама у пуном јеку » Вести » Сезона радова на путевима и улицама у пуном јеку
Градоначелник Ваљева Станко Терзић је обишао и јучерашње радове на асфалтирању три улице у Новом Насељу, као и већину радова у селима и у градским месним заједницама у овој грађевинској сезони.

Градоначелник је констатовао да се у последњих двадесетак дана доста ради на комуналној инфраструктури и путној привреди у сеоским и градским месним заједницама. Градоначелник је резимирао шта је до сада урађено:

“Ја сам дуго у овом послу и памтим времена када је Ваљево заиста било једно од највећих градилишта у Србији, али се не сећам да смо у овако кратком року урадили толико улица и путева. На сеоском подручју смо урадили путеве у Лесковицама ,Таору, Дупљају, Паунама, Голој глави, Ставама и Ваљевској Каменици. То много значи мештанима ових села. Само у Доњим Лесковицама стотине мештана сада лакше долазе до извора са пијаћом водом, јер живе у безводном крају. Људи који живе тамо су ми рекли да сада сваки дан има доста трактора који са две јавне чесме узимају воду и на тауј начин ублажавају овај велики проблем недостатка воде. 

Посебно ме обрадовала храброст великог броја младих људи које смо тамо срели и који су остали, а који су сада велики робни произвођачи млека. То је посебно био случај у Голој глави и Паунама. Мештани на Ставама су ми рекли да у четири куће до којих је дошао пут, дужине 1.200 метара, имају укупно 17 деце. 

Велика је ствар за свако руководство да може да помогне својим суграђанима и омогући боље услове живота. То је најјачи аргумент како да млади људи остану на селу. Нема ништа од празних прича, потребно је само да им се побољшају услови живота. 

У градским месним заједницама смо се трудили да покријемо пре свега рубна подручја. У МЗ Брђани су урађене две улице – “Златарска” и “Сурчинска”, четири у МЗ Градац – “Радована Драговића”, “Олге Пиргић”, “Алексиначка” и “Биоковска”. У Горићу смо урадили “Трећу Крајишку” и “Радована Лутовца”, а данас смо у Новом Насељу урадили “Брвеничку”, “Рашку” и “Ратомира Васиљевића”. Не сећам се године у којој смо урадили толико улица у једној месној заједници.

Настављамо радове на изградњи улице “Јакова Ненадовића” у МЗ Пети пук. Очекују нас радови у делу Улице “Милована Глишића” која треба да се повеже са пробијеном саобраћајницом у “Синђелићевој” улици. 

Права дужност, обавеза и смисао обављања дужности на локалном нивоу је да решавате проблеме својих суграђана. Кад измамите осмехе деце која могу да користе асфалтни пут, испуњени сте и то је прави одговор на проблеме са којима се суочавамо у функционисању власти на локалном нивоу. Прави и једини одговор на те проблеме је да радимо и да што више урадимо, да се не бавимо споредним стварима, сами собом и персоналним, кадровским решењима”, резимирао је градоначелник Станко Терзић.

Leave a Comment