Синдикалци ФВ “Градац“ код градоначелника

Почетак » Синдикалци ФВ “Градац“ код градоначелника » Вести » Синдикалци ФВ “Градац“ код градоначелника

 

Градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић позвао је данас на разговор представнике синдиката запослених у Фабрици вијака “Градац“ који су му се недавно обратили писмом у којем га информишу о тешкој ситуацији у овој ваљевској фирми.

 
Запослени у ФВ “Градац“ нису примили зараде за мај, јун и јул ове године, нису им уплаћивани доприноси Фонду ПИО од октобра 2008.године, као и доприноси за здравствено осигурање од децембра прошле године. Друштвено предузеће “Градац“ приватизовано је 2006.године за 80 милиона динара. На све неправилности у пословању, однос према запосленима и друге пропусте синдикат је указивао надлежним институцијама, али су се проблеми нагомилавали. Презадуженост фабрике доводи у питање имовину предузећа.
На састанку је договорено да градоначелник буде посредник у преговорима две стране. Контактирано је руководство ФВ “Градац“ и позвано на разговор како би се што пре превазишао проблем у овој фабрици. Градска управа упутиће и писмо агенцији за приватизацију како би се обостраним дијалогом дошло до правог решења.

Leave a Comment