Ситуациони центар на услузи грађанима

Почетак » Ситуациони центар на услузи грађанима » Актуелно » Ситуациони центар на услузи грађанима

Ситуациони центар града Ваљева, број телефона 064/875-2798, који је са радом почео у уторак, 17. марта, на услузи је нашим грађанима 24 часа. У току једног дана овај центар прими и до 150 позива.

Већина позива наших суграђана је због давања потребних информација о раду надлежних институција, могућностима добијања дозвола за кретање, упућивања хуманитарне помоћи…

Ову помоћ, али и набавку намирница и лекова за старије од 65 година, који немају никога да им оде у куповину, као и јављање на број Ситуационог центра обављају волонтери Црвеног крста и запослени у Градској управи, док целу логистичку помоћ попут возача, аутомобила и просторија даје Градска управа Ваљево.

Волонтери Црвеног крста у јасно обележеној опреми долазе на адресе наших старијих суграђана, преузимају новац којим им купују лекове и храну. Возаче и аутомобиле је обезбедила Градска управа Ваљева, тако да волонтери стижу у све делове града. За снабдевање старих и усамљених људи на сеоском подручју су задужени председници Месних заједница, којима се прослеђују контакти и захтеви њихових земљака у удаљеним подручјима.

Ситуациони центар је до сада обезбедио помоћ на терену за око 80 људи.

За сада има довољно волонтера, а велики број је у приправности у случају већег броја захтева.

Злоупотреба овог броја има ретко и да би се то спречило, пре изласка на терен се проверава сваки захтев и да ли је позивалац заиста стара и усамљена особа, којој нема ко да помогне.