Школа пливања за децу са посебним потребама

Почетак » Школа пливања за децу са посебним потребама » Вести » Школа пливања за децу са посебним потребама

У Спортско-рекреативном центру „Петница“ отворена је бесплатна школа пливања за децу и омладину са посебним потребама, прва у Србији. Координатор пројекта Александар Ранисављевић каже да је школу уписало 30 полазника узраста од шест до 30 година. Часови се одржавају три пута недељно на дечјим базенима и то од 19 сати, када је спортски центар затворен за друге посетиоце.

Са њима раде три инструктора, а поред бесплатне школе пливања имају и пропуснице, тако да могу да користе базене свакодневно до краја сезоне. Александар Ранисављевић каже да редовно долазе на часове и да су врло позитивно реагују на воду и пливање.
 
„Основни циљ нам је да се забаве на базенима. Није толико важно колико ће деце научити да плива, важно је да се друже и играју, да савладају страх од воде, да се осете подједнако важним као и они без проблема у развоју и одрастању. Ко има психофизичке могућности, он ће и пропливати“, каже Ранисављевић.
 
Школу пливања за децу са посебним потребама организовала је Установа за физичку културу „Валис“. Ово је још једна од активности Града Ваљева усмерена ка овој групи суграђана, а прошле године отворен је и Дневни боравак у насељу Попучке, уз организован превоз. Из градског буџета, кроз Локални акциони план за децу, издвојена су средства и за школу пливања за сиромашну децу.
 
 

 

Leave a Comment