Школама уплаћен новац за јубиларне награде

Почетак » Школама уплаћен новац за јубиларне награде » Вести » Школама уплаћен новац за јубиларне награде
На рачуне ваљевских школа данас је пребачен новац за исплату јубиларних награда запослених у просвети за 2009. годину, рекао је на данашњој седници Градског већа Ваљева, заменик градоначелника Станко Терзић. Новац за јубиларне награде за 2010. годину биће уплаћен школама у фебруару, чиме ће град испунити све своје обавезе.
 
Зaменик градоначелника Станко Терзић је рекао да је град већ раније исплатио новац за награде у 2011. години. Просветни радници су протеклих месеци већ почели да туже локалне самоуправе због неплаћања јубиларних награда, о чему су се договорили са Министарством просвете, након прошлогодишњег штрајка.
 
Локалне самоуправе су добиле уверавања из Министарства финансија да ће оно исплатити награде просветарима. Министарство је од те идеје одустало, па су градови и општине били затечени новонасталом обавезом, која није планирана локалним буџетима. Ипак, град Ваљево је новим буџетом планирао исплату 5.142.000 за 2009. годину, а за 2010. годину 7.241.000 динара.
 
На седници Градског већа, која је данас одржана, усвојен је предлог о образовању Комисије за отуђење непокретности. Задатак Комисије је да спроведе поступак отуђења непокретности у новој Индустријској зони Ваљева и да огласи њихову продају. У питању су четири зграде и парцеле које се простиру на скоро два хектара.
 
Помоћник градоначелника Радивоје Милутиновић је образлажући овај предлог, рекао да ће ускоро бити поновљен оглас и за две непродате парцеле у Индустријској зони.
 

Leave a Comment