Скупштина донела низ важних одлука

Почетак » Скупштина донела низ важних одлука » Вести » Скупштина донела низ важних одлука
Одборници Скупштине града разматрали су предлог одлуке о додели награде града Ваљева која се уручује на свечаној академији поводом обележавања Дана града. Након одлуке да се сваки предлог појединачно разматра, одборници Скупштине прихватили су све, осим ослуке да се награда додели у области културе и информисања. Предлог Комисије за доделу награда града Ваљева био је да се награди Бранко Вићентијевић – Џане, дугогодишњи новинар ревије „Колубара“ и агенције БЕТА. Међутим, гласови одборника Демократске странке, ЛДП-а и Покрета за Ваљево, нису били довољни, како би овај предлог, коме се успротивила Социјалиситичка партија Србије и био изгласан.
 
Одборници Скупштине града усвојили су Локални акциони план за младе који дефинише унапређење положаја младих у граду у периоду од 2011. до 2015. године, као и Локални акциони план управљања отпадом који одређује смернице уређења ове области. Осим тога, усвојена је и одлука о изменама одлуке о оснивању Дома здравља, као и одлука о поступку и начину решавања захтева грађана за накнаду штете настале услед уједа паса луталица којом ће бити омогућено грађанима да остваре право на накнаду штете по знатно једноставнијој и бржој процедури, а не као до сада у судском поступку.
 
Расправа је вођена и приликом усвајања програма пословања јавних комуналних предузећа. Одборници су донели одлуку да се усвоји програм пословања ЈКП „Водовод“, као и предлог решења о давању сагласности на програм пословања одржавања сеоских водовода Кукаљ и Прскавац за ову годину. Усвојен је и програм пословања ЈКП „Топлана“, али и методологија за утврђивање трошкова прикључка грејних инсталација објекта тарифног купца топлотне енергије на систем даљинског грејања. Осим тога, одборници Скупштине прихватили су и предлог решења о давању сагласности на програм пословања ЈКП „Полет“, ЈКП „Видрак“, Дирекције за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева, као и програм комуналне изградње овог јавног предузећа у 2011. години. Разматран је и усвојен програм пословања ЈП „Колубара“ и Дирекције за пољопривреду и робне резерве.
 
На дневном реду седнице били су и програми пословања градских установа културе. Одборници су усвојили програм рада Народног музеја, Међуопштинског историјског архива, Модерне галерије, Интернационалног уметничког студија „Радован Трнавац Мића“, Установе за физичку културу „Валис“. Осим тога, одборници су дали сагласност и на програм рада за 2011. годину Центра за социјални рад, Матичне библиотеке „Љубомир Ненадовић“, Центра за културу, КУД „Абрашевић“, Предшколске установе „Милица Ножица“, као и на програм пословања ЈИП „Радио Ваљево“.
 
Усвојен је између осталог и програм организовања ауто-такси превоза на територији града, одборници су дали сагласност на статут Дома здравља и усвојили предлог решења о образовању Штаба за ванредне ситуације, као и низ решења о именовању чланова школских, управних и надзорних одбора школа, градских институција и установа. 
 
Одборници Скупштине покренули су и иницијативу за помоћ из градског буџета Јапану и јапанском народу, који су претрпели велике људске и материјалне жртве након земљотреса, цунамија и кризе у нуклеарној електрани која још није санирана. Предложено је да се пријатељском Јапану из Ваљева упути милион динара.
 
Скупштина је разматрала обиман дневни ред са преко четрдесет тачака, пуних дванаест сати са кратком паузом. 

Leave a Comment