Скупштина града добила новог председника и секретара

Почетак » Скупштина града добила новог председника и секретара » Вести » Скупштина града добила новог председника и секретара
Током данашњег наставка конститутивне седнице Скупштине града Ваљева изабран је председник Скупштине града. То је проф. др Михаило Јокић, са изборне листе Коалиција Покренимо Ваљево – Томислав Николић (Српска напредна странка, Нова Србија, Покрет снага Србије БК). За њега је тајним гласањем било 38 одборника, против је био један, док су четири листића била неважећа. 
 
Др Зорица Јоцић је образлажући предлог за председника Скупштине града рекла да су референце које има проф. др Михаило Јокић доказ да ће Скупштина добити компетентног председника локалног парламента.
 
Нови председник Скупштине града се након тајног гласања одборника, захвалио на поверењу и поручио да ће својим радом унапредити рад Скупштине.
„Обећавам да неће бити маратонских седница и да ћу петком разговарати са грађанима Ваљева. Моја врата ће бити отворена за све грађане и покушаћемо да заједнички нађемо решење за све њихове проблеме“, рекао је Јокић. 
 
Потом су одборници изгласали Александра Јанковића, досадашњег начелника Одељења за инспекцијске послове Града Ваљева за новог секретара Скупштине града. За његов избор је гласало 35 одборника. Против и уздржаних није било.
 
Након избора председника и секретара Скупштине, одборници су изгласали председника и чланове Мандатно – имунитетске комисије и Комисије за кадровско-административна питања и радне односе.
 
Седница је након усвајања ове тачке дневног реда завршена, а нова седница је сазвана за 16 часова.
 

Leave a Comment