Скупштина града изабрала др Зорана Живковића за заменика градоначелника

Почетак » Скупштина града изабрала др Зорана Живковића за заменика градоначелника » Актуелно » Скупштина града изабрала др Зорана Живковића за заменика градоначелника
Glasanje5_junGradonacelnik1Gradonacelnik2Gradonacelnik3Skupstina5_junSkupstina5_jun2Skupstina5_jun3Zoran_Zivkovic

Након усвајања дневног реда 24. седнице Скупштине града Ваљева, констатован је престанак функције заменика градоначелника др Драгана Јеремића, због подношења оставке. Јеремић је образложио да је због одласка на место државног секретара у Министарство заштите животне средине поднео оставку, али да остаје одборник у Скупштини града. Потом је поднео извештај о томе шта је урадио током свог мандата заменика градоначелника и пре тога на месту директора Дирекције за изградњу и Дирекције за обнову Колубарског округа од земљотреса.

Градоначелник Ваљева др Слободан Гвозденовић је предложио за свог заменика др Зорана Живковића, за кога је рекао да има импресивну биографију и референце које га квалификују за једну од најодговорнијих функција у граду. Градоначелник је нагласио одличну сарадњу са коалиционим партнeром СПС-ом, а да то доказују догађаји, пројекти и улагања Владе Србије у овај град последњих неколико месеци.

„И лично имам одличну сарадњу са представницима законодавне власти, знајући да је је она изнад нас, како и треба да буде. Оно што бих желео да нагласим је да нема мојих и твојих пројеката! Ово су пројекти ове власти. Онај ко има своје пројекте, он их ради у својој приватној фирми. Претходни градоначелник је променио три заменика, а ја сaм сигуран да ћемо ми на овоме стати и да нећемо тако лако више мењати заменике. Др Зоран Живковић је мој школски друг и са великим задовољством ћу са њим сарађивати, као што смо сарађивали на послу, где нам је основно занимање.

Када је у питању коришћење службених аутомобила, поручићу фунцкционерима градске власти да воде рачуна. Нема ту брзе и споре вожње, већ вожње по закону и ван закона. Инсистираћу као градоначелник да сви они који прекрше саобраћајне прописе, надокнаде то из свог џепа. Онда нека возе како год хоће.

Озбиљан посао нам предстоји око реконструкције Болнице. Најзад је Болница укњижена и то је био разлог зашто није прошао претходни поступак за јавну набавку.  Предстоји нам озбиљан посао, обављен је разговор са начелницима одељења, а др Живковић и ја најбоље знамо како Болница функционише и који су све проблеми и изазови у Болници.

Дивчибаре и Канцеларија за јавна улагању су тема којом ћемо се највише бавити када је туризам у питању.  Сада је ред успостављен, мејлови сада стижу на праве адресе, које је Град прописао за то, а не на приватне. Свесни смо сви чињенице да престанком функције не престаје одговорност. Свесни су тога и они који су били пре нас и у Граду и у Републици. Према томе, очекујем изузетну сарадњу са др Живковићем и очекујем да Ваљево настави овим темпом да се креће напред и да буде међу првих пет у Србији, где му је и место“, рекао је градоначелник др Слободан Гвозденовић.

Др Зоран Живковић се захвалио на указаном поверењу: „Трудићу се да са др Слободаном Гвозденовићем Ваљево постане наша прича у правом смислу те речи, а колико ћемо у томе успети, показаће време“, рекао је нови заменик градоначелника др Зоран Живковић.

На данашњој седници Скупштине усвојен је Програм коришћења средстава буџетског фонда за заштиту животне средине града Ваљева у 2018. години. Измењена је Одлука о заједничким правобранилаштвима града Ваљева и општина Лајковац, Љиг, Мионица и Осечина. Усвојене су одлуке о изградњи сеоских водовода из система Стубо-Ровни у 2018. години и Одлука о повећању основног капитала јавног комуналног предузећа „Топлана-Ваљево“. Дата је сагласности на статут Предшколске установе „Милица Ножица“ Ваљево као и сагласност на одлуку о изменама и допунама статута Међуопштинског историјског архива Ваљево. Усвојена је Одлука о спровођењу јавног конкурса за избор директора Јавног предузећа за управљање и коришћење регионалног вишенаменског хидросистема Стубо-Ровни „Колубара“ Ваљево и директора ЈКП „Полет“ Ваљево.

У оквиру кадровских питања усвојена су решења о разрешењу директора и заменика директора Дома здравља Ваљево др Завена дер Хазарјана, на његов лични захтев и др Виолете Васић, а именована је за вршиоце дужности директора др Бранка Антић. Разрешена је Јелена Калат са места Надзорног одбора ЈКП „Полет“, а именована је на то место Милица Дасовић. Јелена Калат је разрешена са места председника Управног одбора Установе културе Центар за културу Ваљево, а именован је Милош Милутиновић. На лични захтев је разрешена Ксенија Бадем Ненадовић са места вршиоца дужности директора ЈКП „Видрак“. Разрешен је Милан Радовић дужности члана Управног одбора Предшколске устаноце „Милица Ножица“, а именована је Снежана Цветиновић. Дужности члана Комисије за село и пољопривреду је разрешен Рафаило Митровић, а именована је Јелица Симеуновић. Ина Ристић је разрешена дужности члана Комисије за буџет и финансије, а именован је Рафаило Митровић. Изменама решења о образовању Комисије за спровођење конкурса за избор директора изабран је проф. др Мирољуб Ивановић уместо Јелене Калат. Он је именван и за председника Комисије за одређивање назива деловима насељених места, улицама и трговима уместо Милорада Радојичића. Именован је и Школски одбор Економске школе.