Скупштина града о топлификацији и радовима у Хали спортова

Почетак » Скупштина града о топлификацији и радовима у Хали спортова » Актуелно » Скупштина града о топлификацији и радовима у Хали спортова
skupstina-20-oktobar-1skupstina-20-oktobar-2skupstina-20-oktobar-3skupstina-20-oktobar-4skupstina-20-oktobar-5skupstina-20-oktobar-6

На данашњем заседању Скупштине града Ваљева прихваћена је Одлука о „Рехабилитацији система даљинског грејања у Србији- фаза 4“ група-кредит (зајам КФВ). Председник Скупштине  Милорад Илић је образложио сазивање данашње седнице хитношћу достављања става Скупштине града Ваљева Министарству финансија.

„Из Министарства финансија је дошао захтев да донесемо такву одлуку, из разлога што ће они направити нове уговоре за немачки кредит. Сви градови у Србији који одустану од дела кредита, тај део ће преузети град Београд“, рекао је председник Скупштине града.

„За изградњу примарне вреловодне мреже и 27 топловодних подстаница је планирано 3.150.000 евра. Реализацијом овог програма остварена је знатно нижа вредност 612.417 евра мања од онога што је планирано инвестиционим планом.  То је разлог да се умањи овај инвестициони план, како Град не би плаћао камату на већи изност“, образложио је ову одлуку представник ЈКП „Топлана Ваљево“ Драган Деспотовић.

Сагласност чланова Градског већа је добио и Закључак о прихватању предлога судског поравнања, које ће у ванпарничном поступку пред Привредним судом у Ваљеву закључити град Ваљево и „Инграп-Омни“ д.о.о. Београд.

Градоначелник Ваљева др Слободан Гвозденовић је рекао да је Градско веће прихватило да се измире дугови који су наслеђени и да се КК „Металцу“ омогући да се несметано такмичи.

„У периоду када је ово урађено, цео град је био на ногама када је „Металац“ играо у АБА лиги. Овде су долазили „Цедевита“, „Олимпија“, „Црвена звезда“, „Партизан“ и „Цибона“ и нико није помињао да ли је уговор усмени, него је народ хрлио у Халу да гледа „Металац“. Сви смо били поносни на успехе „Металца“, који нису прошли незапажено и у српској јавности. Чињеница је да право треба да служи животу, а не живот праву. „Металац“ се у овом тренутку бори за опстанак у Првој лиги и зашто да ризикујемо да им буде блокиран рачун и да не може више да се такмичи“, рекао је градоначелник Гвозденовић.

Љиљана Митровић, правобранилац града Ваљева је рекла да је Хала спортова објекат града Ваљева и да је издата грађевинска дозвола за реконструкцију две свлачионице у оквиру Хале спортова.

„КК „Металац“ је 2014. године испунио услове за улазак у АБА лигу и Хала је морала да задовоље услове такмичења. Због хитности посла, закључен је уговор, с тим што је постигнут усмени договор, с обзиром на то да се ради о објекту града Ваљева, да ће се Градом регулисати начин плаћања. Уговорена вредност радова је 2.351.578,80 динара са ПДВ-ом. Радови су завршени 2014. године. С обзиром на то до сада радови нису плаћени, наше Градско веће је прихватило да се вансусдским поравнањем измире обавезе према предузећу „Инграп-омни“ које је извршило ове радове“, рекла је Љиљана Митровић.

Одборници Скупштине града Ваљева су већином гласова прихватили обе одлуке које су се нашле на дневном  реду данашње седнице.