Скупштина града Ваљева 29. септембар 2017. године

Почетак » Скупштина града Ваљева 29. септембар 2017. године » Актуелно » Скупштина града Ваљева 29. септембар 2017. године

Након усвајања дневног реда данас одржане, 17. седнице Скупштине града Ваљева, одборници су минутом ћутања одали пошту недавно преминулом директору Јавног предузећа за управљање и коришћење регионалног вишенаменског хидросистема Стубо – Ровни „Колубара“ Драгану Живановићу.

На седници Скупштине града Ваљева одборници су усвојили  извештај о извршењу буџета града Ваљева за период јануар – јун 2017. године.

Усвојен је  оперативни план одбране од поплава за воде II реда града Ваљева за 2017. годину. Усвојена је одлука о замени испуњења обавезa дужника друштва „Вујић Ваљево“ д.о.о. Ваљево према повериоцу граду Ваљеву. Прихваћена је  одлука о изменама одлуке о претварању потраживања града Ваљева према обвезнику СП „Ласта“ а.д. Београд у основни капитал града Ваљева у СП „Ласта“ а.д. Београд, као и уговор о конверзији потраживања града Ваљева према СП „Ласта“ а.д. Београд у основни капитал града Ваљева у СП „Ласта“ а.д. Београд.

Разматран је и усвоје извештај о активностима реализованим током 2016. године у оквиру Историјског спомен комплекса знаменито место Бранковина, као и  извештај о раду Савета за здравље града Ваљева за 2016. годину, програма коришћења средстава буџетског фонда за заштиту животне средине града Ваљева у 2017. години.

Подршку одборника је добила и одлука о максималном броју запослених на неодређено време у систему града Ваљева за 2017. годину.

Усвојен је концесиони акт за поверавање обављања комуналне делатности градског и приградског превоза путника на територији града Ваљева, затим извештај Комисије за утврђивање стања изведених радова од стране ЈКП „Водовод – Ваљево“ на објектима водоснабдевања у 2017. години.

За директора ЈКП Топлана- Ваљево“ именован је Зоран Степановић, ЈКП „Водовод-Ваљево“ Ђорђе Милановић, за вршиоца дужности директора Јавног предузећа за управљање и коришћење регионалног вишенаменског хидросистема Стубо – Ровни „Колубара“ Ваљево Зоран Митровић, за

директора Установе за галеријске послове „Модерна галерија Ваљево“ – установе културе од националног значаја, мр Војислав Јовановић, за вршиоца дужности директора Центра за социјални рад Колубара „Ваљево“ Катарина Милићевић.

Уместо др Дикосаве Вујетић, за члана Штаба за ванредне ситуације града Ваљева именована је др Сенка Митровић, начелник Службе хитне медицинске помоћи Ваљево.

У управни одбор Културно-уметничког друштва „Абрашевић“ у Ваљеву уместо Катарине Ашковић је за члана изабрана Лора Петронић – Петровић, у Управни одбор Апотеке „Ваљево“ је уместо досадашњег председника др Љубомира Павићевића, изабран др Првослав Ковачевић.

Уместо досадашњег члана Школског одбора Пољопривредне школе са домом ученика „Ваљево“ Љиљане Ћебић, именована је Александра Петровић, у ОШ „Милован Глишић“ Ваљевска Каменица уместо Дарка Живановића је именован Славиша Лазић, у Школски одбор Економске школе „Ваљево“, уместо Предрага Тасића је именован Мирољуб Живановић.