Скупштина о награди града Ваљева за 2014. годину

Почетак » Скупштина о награди града Ваљева за 2014. годину » Вести » Скупштина о награди града Ваљева за 2014. годину
На данашњој седници Скупштине града Ваљева је са 26 гласова за, усвојена Одлука о додели награде града Ваљева. Комисија за доделу награде града Ваљева, на челу са Милом Грујичић донела је одлуку да специјална награда буде додељена Владиславу Миливојевићу за хуманост, племенитост, храброст и хуманитарни рад. Миливојевић је дугогодишњи давалац крви и до сада је преко 160 пута добровољно дао крв.
 
У области стваралаштва ученика и студената, награђен је Слободан Радовановић, студент докторских студија Грађевинског факултета Универзитета у Београду, ангажован и на Институту за водопривреду „Јарослав Черни“ и вишегодишњи стипендиста Фондације за талентоване ученике и студенте града Ваљева.
 
У области медицине и социјалне заштите награђена је др Даница Милосављевић, специјалиста интерне медицине, субспецијалиста кардиологије Опште болнице у Ваљеву. Као дугогодишњи хумани, високостручни специјалиста, едукатор, ментор и доктор којима племенит однос према пацијентима, остаће упамћена као врхунски стручњак и узор будућим генерацијама лекара.
 
У области уметности је награђен Дејан Богојевић, мултимедијални уметник из Ваљева, који је добро познат у домаћим и међународним уметничким програмима.
 
У области спорта је награђено Планинарско смучарско друштво „Маглеш“, као једно од најактивнијих друштава у Србији.
 
У области културе и информисања, овогодиња награда града Ваљева је припала Светосавској омладинској заједници Епархије ваљевске, која већ пет година успешно организује бројне духовно-културне манифестације у Ваљеву.
 
Чланови Комисије су Мила Грујичић, председница и чланови Славица Пантелић Цупаћ, др Зоран Јокић, Ивана Јоловић, др Радоје Петровић, др Војислав Андрић, Милан Гајић, Десимир Тадић, Вигор Мајић и Милорад Радојчић.
 
На предлог одборника Љубомира Брадића, Скупштина је прихватила да се формира Комисија за питање остваривања права уметника,  да се не подносе пријаве против  грађана који нису предали своје пореске пријаве, као и да се упути иницијатива Полицијској управи Ваљево да се у дане викенда појачају дежурне полицијске екипе, како би се спречили инциденти на улицама у ноћним сатима.
 
Одборници су усвојили План генералне регулације „Ремонт“ уз закључак да се саобраћајница која је сада пешачка зона прошири, како у будућности не би долазило до проблема за пешаке, уколико би се овај пут повремено користио као доставна саобраћајница за оближње локале, што предвиђа план.
 
Установе културе – Народни музеј, Модерна галерија, Матична библиотека, Уметнички студио „Радован Трнавац Мић“, Центар за културу, КУД „Абрашевић“ на данашњој седници су добиле сагласност одборника на програм рада за 2014. годину. Због недоласка директора Немање Радојичића и због тога што Завод за заштиту споменика културе није послао свог представника, са дневног реда је скинуто изгласавање програма рада ове установе.
 
Усвојени су програми рада Центра за социјални рад „Колубара“, Установе за физичку културу „Валис“, Међуопштинског историјског архива, Туристичке организације Ваљево, као и Дирекције за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева за 2014. годину. Усвојене су и измене и допуне програма комуналне изградње и одржавања објеката комуналне инфраструктуре градске Дирекције.
 
На данашњој седници је усвојен сет одлука о чистоћи, казнама за прекршаје, јавним паркиралиштима, радном времену, одржавању улица и путева, уређењу паркова, отуђењу непокретности у Индустријској зони.
 
Донет је и сет одлука о инвестиционој изградњи, попут изградње службене зграде Градске управе Ваљева на Дивчибарама, зграде за потребе социјалног становања, покривања базена у Петници, изградњи отвореног спортског терена за кошарку, изградњи тренинг хале за мали фудбал и рукомет, доградњи спортске хале за кошарку и одбојку, изградњи зграде за потребе спортског комплекса „Студент“.
 
Данас је образован мобилни тим за инклузију Рома и усвојен програм коришћења средстава Буџетског фонда за заштиту животне средине, као и прихваћен закључак о прихватању уговора о конверзији потраживања града Ваљева према ХК „Крушик“ и опредељивање сувласничког удела града Ваљева у пословном објекту, згради у Доњој грабовици за потребе архивског депоа.
 
Седница Скупштине града је завршена кадровским питањима у установама и институцијама града Ваљева. Именовани су управни и надзорни одбори, чланови комисија, Штаба за ванредне ситуације, као и бројних савета- за безбедност, запошљавање, здравље, за старање о Бранковини, родну равноправност, Тешњарских вечери Џез феста итд.
 
Данашњој седници нису присуствовали одборници Српске напредне странке, док су седницу напустили одборници Демократске странке, након што Скупштина није прихватила њихов предлог да се седница након усвајања Одлуке о награди града Ваљева, одложи за неки други дан након изборне тишине, која траје од поноћи, па до завршетка републичких избора.
 
 

Leave a Comment