Скупштина о ребалансу буџета

Почетак » Скупштина о ребалансу буџета » Вести » Скупштина о ребалансу буџета
Седница Скупштине града Ваљева је одржана данас, уз присуство 44 одборника. Након усвајања дневног реда, одборници су констатовали оставке чланице Градског већа др Јелене Вишић, као и одборника Милорада Илића, кога је заменио Милорад Минић. Није усвојен предлог Групе грађана “Победа” да уместо Владана Томашевића, који је поднео оставку, одборник буде Драгољуб Крстић, бивши заменик и помоћник градоначелника, па је председник Скупштине др Михаило Јокић прогласио паузу, како би се о даљем раду Скупштине консултовали представници одборничких група.
 
Након паузе, председник Скупштине је прекинуо седницу, са образложењем да ће у понедељак секретар Скупштине отићи у Министарство државне управе и локалне самоуправе како би добио тумачење да ли Скупштина града може да заседа док се не потврди мандат одборника.
 
Са овом одлуком се није сложило 28 одборника, који су гласали да се седница настави. Председавање седницом је преузео заменик председника Скупштине Јован Лукић. Одборници су потом усвојили одлуке о изменама и допунама Одлуке о буџету града Ваљева за 2014. годину- други ребаланс. Размотрен је и Извештај о мерама предузетим на отклањању последица проузрокованих елементарном непогодом- поплавом на територији града Ваљева.
 
Одборници су на данашњој седници усвојили и одлуке о одређивању зона за обрачун пореза на имовину и утврђивању коефицијента за зоне, као и Одлуку о просечној цени квадратног метра одговарајућих непокретности за утврђивање пореза на имовину у 2015. години.
 
Након усвајања трећег ребаланса- измена и допуна програма пословања Јавног предузећа “Дирекција за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева” за 2014. годину и програма комуналне изградње и одржавања објеката комуналне инфраструктуре, седница Скупштине града Ваљева је прекинута и биће настављена у уторак 2. децембра 2014. године у 10.00 часова.
 

Leave a Comment