Скупштина о завршном рачуну, директорима и извештајима јавних предузећа

Почетак » Скупштина о завршном рачуну, директорима и извештајима јавних предузећа » Вести » Скупштина о завршном рачуну, директорима и извештајима јавних предузећа

Седница Скупштине града Ваљева данас је одржана са дневним редом од 35 тачака.  Најпре су потврђени мандати новим одборницима. Уместо Станка Терзића, који је изабран за градоначелника Ваљева и Драгана Јеремића, који је именован за в.д. директора Дирекције за изградњу Ваљева, за нове одборнике коалиције СПС-ПУПС, Јединствена Србија- Социјалдемократска партија изгласани су Александар Вучћевић и Драгић Ракић.
 
Због постављања на место заменика градоначелника, уместо Драгољуба Крстића,Удружење грађана Победа“ је за одборника предложило Јасмину Белкхири.
 
Уместо Марка Живановића, који је именован за члана Градског већа, коалиција „Покренимо Ваљево“ СНС-Нова Србија-Покрет снага Србије БК  је кандидовала Славицу Петровић.
 
Одборници су усвојили завршни рачун буџета града Ваљева за 2011. годину. Председник Сскупштине Михаило Јокић је рекао да је ово најбољи завршни рачун од 2000. године. Одборник Љубомир Брадић се није сагласио са том оценом. Он је истакао да је буџет града за 2011. годину „скандалозан, јер  је новац трошен за све осим за оне којима је најпотребнији, социјално угрожене категорије“.
 
Бивши градоначелник Зоран Јаковљевић је рекао да је социјална компонента прошлогодишњег буџета једна од најбољих у Србији. „У буџету је било издвојено преко 50 милиона за социјалне услуге, чиме се Ваљево сврстало у ред малобројних градова у којима су оволика издвајања за социјалне категорије грађана.  Поносни смо на оно што смо урадили у 2011. години. Максимално смо искористили све фондове и успешно завршили веома тешку годину“, рекао је Јаковљевић.
 
Одборник „Победе за Ваљево“ Слободан Гвозденовић је рекао да је „власт ДС опустошила град. У наредном буџету биће више издвајања за социјалну сигурност грађана, смањење незапослености, развој инфраструктуре, јавна предузећа. Већ сада су видљиве уштеде и смањења бесмислених трошкова, који  су милионски на годишњем нивоу. Поручујем грађанима да нема места песимизму.“, рекао је Гвозденовић.
 
Градоначелник Ваљева Станко Терзић је, закључујући расправу о завршном рачуну, рекао да је буџет реализован са 95%, „што је одраз озбиљности и доброг рада у тешким временима. Обавезе према буџетским корисницима су измирене скоро 100%. У граду има привредних активности и све их је више, а то потврђује повећање прихода од пореза на зараде“, рекао је градоначелник Ваљева.
 
Данас су разрешени директори ЈП „Водовод Ваљево“ Селимир Манојловић и ЈКП „Топлана Ваљево“ Драган Деспотовић. За в.д. директоре су постављени у „Топлани“ Ивко Стојковић, професор математике, а у „Водоводу“ Ђорђе Павловић, дипломирани правник.
Уместо Радмиле Мрдак Прлић, за в.д. директора Радио Ваљева је постављена Милена Кузмановић, дугогодишња новинарка ове медијске куће.
 
Одборници су изгласали и приступање промени Статута града Ваљева.
 
Без расправе су потом усвојени извештаји о раду и извештаји надзорних одбора „Топлане“, „Водовода“, „Видрака“,  „Полета“, Дирекције за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева, „Колубара Ровни“, Дирекције за пољопривреду и робне резерве града Ваљева, Туристичке организацеје Ваљева, Дома здравља,  Здравствене установе „Апотека“, Центра за културу, Градске библиотеке, Народног музеја, Историјског архива , Завода за заштиту споменика културе, Модерне галерије, Интенационалног уметничког студија,  установе „Валис“, Радио Ваљева, Абрашевића. Извештај Центра за социјални рад је враћен на дораду, на основу примедбе председника Скупштине Михаила Јокића.
 
Именовањем и проширивањем Савета овогодишњих „Тешњарских вечери“, завршена је трећа седница Скупштине града Ваљева.

Leave a Comment