Скупштина усвојила буџет за 2011. годину

Почетак » Скупштина усвојила буџет за 2011. годину » Вести » Скупштина усвојила буџет за 2011. годину
Скупштина града Ваљева усвојила је на 23. седници буџет за 2011. годину у износу 1,75 милијарди динара. Образлажући предлог Одлуке о буџету, градоначелник Зоран Јаковљевић је истакао да је буџет развојно-социјални, као и да је на приближном нивоу као и претходне две године.
 
Одборници опозиције у трочасовној расправи критиковали су понављање пројеката из претходног периода, дотације за „Ваљево-турист“ и ОСУ и износили друге примедбе. Шеф одборничке групе Демократске странке Милован Марковић назвао је примедбе опозиције паушалним, указујући на објективне тешкоће у остваривању прихода, а неопходност да се финансирају сви корисници буџета. Заменик председника Скупштине др Завен дер Хазарјан истакао је да се укидањем трансфера крши закон и закида оно што припада локалним самоуправама.
 
Одборници су усвојили и трећи ребаланс буџета за 2010. годину, чиме он износи 1,66 милијарди динара. У образложењу градоначелник Јаковљевић је навео да су разлози за смањење од 51 милион динара у односу на почетну пројекцију изостанак средстава планираних од издавања земљишта у закуп и мањи приход од пореза. Међутим, градоначелник истиче да је у 2010. очувана комунална инфраструктура, одржан рад градских служби и да је Град редовно сервисирао све обавезе.
 
Прихваћена је иницијатива одборника Либерално-демократске партије да се изради Студија о процени утицаја бране и акумулације Ровни на животну средину.
 
Нови одборник Демкратске странке уместо Горана Алексића постала је Гордана Дикановић, док је нови шеф одборничке групе ДСС Зоран Матић, уместо Зорице Јоцић, која је прешла у Српску напредну странку и деловаће као самостални одборник. Именовани су и нови чланови Комисије за доделу Награде града Ваљева и Савета за родну равноправност.
 
Пред почетак седнице, уз дозволу већине одборника, Скупштини су се обратили представници борачких организација и Организације потрошача Ваљева.
 
Последња седница Скупштине града у 2010. години била је и последња седница коју је службено пратила Ксенија Новаковић, дугогодишња службеница Градске управе у Одељењу за послове органа града. Ксенија је након 35 година беспрекорне каријере, са истеком 2010. године отишла у заслужену пензију. Као добар и вредан сарадник и пре свега добар човек, ипраћена је лепим речима председника Скупштине Горана Лучића и аплаузом одборника Скупштине града Ваљева!
 

Leave a Comment