Следеће седмице Сајам привреде Колубарског округа у Ваљеву

Почетак » Следеће седмице Сајам привреде Колубарског округа у Ваљеву » Вести » Следеће седмице Сајам привреде Колубарског округа у Ваљеву
Сајам привреде Колубарског округа одржаће се ове године 26, 27. и 28. априла у Омни Центру у Ваљеву. Пријављено је учешће око 150 излагача из разних делатности који су закупили 60 изложбених штандова, а очекује се да ће на Сајму бити представљено до 30.000 различитих производа и артикала.
 
„Потрудили смо се да на деветом СПРЕГ-у буде до сада највећи број излагача, а између осталог, што сада имамо и један квалитетан излагачки простор који омогућава добру презентацију учесника Сајма.  Иначе, Сајам је значајан за Град зато што окупља на једном месту велики број привредника и свих оних који желе да представе своје производе, не само из Колубарског округа него и шире и ту пре свега мислим на мала и средња предузећа. Наш задатак је да им створимо могућност да се представе и направе контакте са другим потенцијалним партнерима“, рекао је градоначелник Зоран Јаковљевић на данашњој конференцији за новинаре на којој је најављен Сајам и додао да очекује да ће овогодишњи Сајам бити до сада најуспешнији не само због броја пријављених излагача, већ и због одговарајућег простора где се Сајам одржава.
 
Помоћник градоначелника Радивоје Милутиновић најавио је на данашњој конференцији за новинаре да ће се током предстојећег Сајма организовати и бројни пратећи програми у знатној мери садржајнији него предходних година. „На Сајму ће се одржати и презентација великих трговинских ланаца као што су Интермарше, Меркатор, ДИС, Темпо, као и састанци са представницима ових трговинских ланаца и руководства Града. Такође, договорена је и посета великог прерађивача сокова из Италије, компаније „Zuegg“ са којима ће и градоначелник имати састанак, а искористићемо и нашу сајамску манифестацију да се они упознају са нашим прерађивачима, како би наставили разговоре у правцу стварања услова за будућу сарадњу“, нагласио је овом приликом Милутиновић.
 
Организатор Сајма Александар Грујић, власник и директор Агенције „Gatti“ рекао је овом приликом да ће сајамски простор у Омни Центру у затвореном бити површине од 1000 метара квадратних и да је то репрезентативан простор за манифестацију овог типа. „Значајно је то што ће се на Сајму ове години, од укупног броја пријављених излагача представити чак 80 одсто фирми које су произвођачи, а врло малих број оних који се баве услужним делатностима. Осим фирми из локалних самоуправа из Колубарског округа, на Сајму ће учествовати и излагачи  из 16 других градова и општина Србије“, рекао је Грујић.

Leave a Comment