Словеначки полицајци у Ваљеву

Почетак » Словеначки полицајци у Ваљеву » Вести » Словеначки полицајци у Ваљеву

Словенија и Србија морају интезивирати регионалну сарадњу у области унапређења безбедности у саобраћају, оцењено је приликом боравка делегације саобраћајне полиције Генералне полицијске управе Словеније у Ваљеву. Након пријема у Полицијској управи Ваљево, словеначки полицајци разговарали су са градоначелником Зораном Јаковљевићем и упутили му позив на сарадњу.
„Долазим из Јесеница и сећам се посета Ваљеву још док сам био мали. Када сам кретао у Србију, питао сам жупана какав је став у вези даље сарадње са Вашим градом. Одговорио ми је да су Јесенице спремне да се сарадња опет успостави, да дефинишемо подручје у којем можемо сарађивати и размењивати податке“, рекао је овом приликом градоначелнику Јаковљевићу Роберт Сушањ, вођа Сектора саобраћајне полиције Генералне полицијске управе Словеније. „Врата су вам широм отворена и ја се надам да ћу следећи пут овде бити као представник збратимљеног града. Доносим Вам слику и монографију Јесеница, поклон нашег жупана и позив на дугорочну сарадњу“, додао је Сушањ.
Захваљујући се, пре свега, на лепим речима, градоначелник Јаковљевић је изразио уверење да је ово добар пут будућег заједничке сарадње два града на свим нивоима.

Приликом сусрета у Ваљеву, заједнички је оцењено да су се у пракси најбоље показали директни контакти у оперативном смислу, јер се тако најбоље долази до информација, а брза размена података неопходна је за што ефикасније решавање хитних случајева и спречавање извршења кривичних дела који су регионално повезани. Представици Полицијске управе Ваљево истакли су да су драгоцена искуства колега из Словеније због метода које примењују у складу са њиховим  Законом о безбедности у саобраћају који је усклађен са европским.

Leave a Comment