Смањене плате изабраних и постављених лица

Почетак » Смањене плате изабраних и постављених лица » Актуелно » Смањене плате изабраних и постављених лица

Један од првих потеза нове градске власти је било смањење плата изабраних и постављених лица и накнада за рад у органима града Ваљева. Тиме су отклоњене неправилности на које је указао Државни ревизор, које су се односиле на обрачун плата градоначелника, заменика градоначелника и председника Скупштине града.

Поред горе поменутих плата функционера, смањене су и плате изабраних лица- заменика председника Скупштине града, чланова Градског већа који су на сталном раду, јавног правобраниоца и заменика јавног правобраниоца, као и постављених лица- секретара Скупштине града, помоћника градоначелника, начелника и заменика начелника Градске управе Ваљева.

Комисија за кадровска, административна питања и радне односе, која је тело Скупштине града Ваљева је на седници одржаној 1. септембра 2020. године донела нову Одлуку о коефицијентима за обрачун и исплату плата изабраних и постављених лица и накнадама за рад у органима града Ваљева.

Градско веће је на првој седници која је јуче одржана, прихватило Одлуку о коефицијентима за обрачун и исплату плата постављених лица и то начелника и заменика начелника Градске управе Ваљева.

Градоначелник Ваљева Лазар Гојковић је овим поводом, након седнице Градског већа, изјавио следеће:

„Као представници новог руководства, најмање што можемо да урадимо на самом почетку је да кренемо од примене закона управо на нама самима, па је то и разлог за умањење плата нама функционерима. А као изабраници народа ову одлуку доносимо са жељом да примером покажемо нашу добру вољу, као и солидарност због тешке ситуације изазване Корона вирусом. И на крају мислимо да су овакве и будуће сличне одлуке Градског већа уско повезане са моралом и здравим разумом. Што се тиче чињенице да смо седнице Градског већа отворили за медије први пут, након неколико година, како сам и обећао у предизборној кампањи, знајте да ће тако бити и убудуће уколико се сви будемо придржавали законом и моралом прописаних норми понашања на истима. На овај начин управљаћемо по слову закона које важи за све, а као надградњу свему трудићемо се да својим одлукама свима донесемо што већу дозу оптимизма и вере у боље сутра“, рекао је градоначелник.

Слика 1

Слика 2