Снага пацијентима

Почетак » Снага пацијентима » Вести » Снага пацијентима
Невладина организација Иницијатива Снага пацијентима одржала је у Ваљеву конференцију за новинаре поводом организације Семинара за заступнике права пацијената, који ће се у Ваљеву одржати 28. априла 2011. године у малој сали зграде Града Ваљева. Конференцији су присуствовали:
 
• Катарина Илић, директорка Филијале РЗЗО за Колубарски округ са седиштем у Ваљеву
• Снежана Гајић, начелница Одељења за здравствено осигурање у Ваљеву
• Мила Манојловић, Иницијатива Снага пацијентима
 
Од шест планираних Семинара, четири су већ одржана у Новом Саду, Зајечару, Суботици и Крагујевцу, а у Ваљеву ће се одржати пети по реду семинар 28. априла 2011. са почетком у 10.00 сати у малој сали у згради Скупштине општине Ваљево, Карађорђева 64. Семинар за заступнике права пацијената одржаће се још у Нишу 19. маја 2011.
 
Семинари за заступнике права пацијената осмишљени су како би сва удружења пацијената и заинтересовани за промоцију њихових права прошли обуку у заступању права пацијената и на тај начин подстакли позитивне промене у друштву. Захваљујући претходним семинарима, одржаним 2009. и 2010. велики број пацијената у Србији сада зна која су њихова права и на који начин могу штитити своје интересе.
 
Ове године, учеснике семинара ће подучавати неки од најистакнутијих представника државних здравствених институција, стручњаци из области односа с јавношћу и медијима као и представници удружења пацијената.
 
Учешће на Семинару је бесплатно, спонзори Семинара су компаније Bayer Schering (генерални спонзор), Merck Serono, Roche и Janssen Cilag док подршку семинарима пружају и Министарство здравља Републике Србије, Републички завод за здравствено осигурање Србије и Фонд произвођача иновативних лекова ИНОВИА.
Иницијатива Снага пацијентима је организација чији су циљеви и задаци ојачавање трећег стуба здравства – заступање и промовисање права пацијената и спровођење акција у циљу унапређења положаја пацијената, квалитета лечења и доступности информација.
 

Leave a Comment