Солидарност на делу

Почетак » Солидарност на делу » Вести » Солидарност на делу
Осмогодишњи Милош, једанаестогодишња Љиљана и дванаестогодишња Милица Јелић, деца без родитељског старања о којима брине бака Љиљана, након годину дана заједничке акције града Ваљева, привредника и медија, добили су пристојне услове за живот. Њихова кућа од 20-так квадрата у Кнез Михајловој улици, код „Тадића млина“ потпуно је реконструисана, захваљујући власнику ваљевског грађевинског предузећа „Инграп-омни“ Теодосију Крстићу, који је сопственим средствима финансирао ове радове.  Неимари ове грађевинске фирме завршили су посао у веома кратком року, изградивши нов објекат на темељу старог. Док је трајала изградња деца и њихова бака били су смештени у хотелу „Јабланица“ на позив Видоја Вујића, који им је том приликом пружио сву неопходну помоћ.
 
Јелиће су у новом дому посетили и уручили им пригодне поклоне помоћник градоначелника Радивоје Милутиновић, власник и директор предузећа „Инграп-омни“ Теодосије Крстић, представници медија.
 
„Ово је прави пример када се људи удруже, када удруже средства и што је најважније добре намере у заједничком циљу да помогну деци. Ја сам био од почетка укључен у ову акцију. Видео сам у каквим условима живе ова деца. То нису били услови достојни за живот. Ово је сада велики напредак и ми се надамо да ће ова деца бити добри ђаци и да ће израсти у добре људе“, рекао је овом приликом помоћник градоначелника Радивоје Милутиновић.
 
Теодосије Крстић, власник и директор предузећа „Инграп-омни“ нагласио је да треба водити рачуна о деци, пружати им помоћ сваки пут кад смо у прилици да то учинимо, јер од нас зависи каква ће она бити кад порасту. „Задовољан сам изведеним радовима. Објекат је био у јако лошем стању, па смо морали да практично урадимо све од пода до крова. На жалост нисмо могли да повећамо површину, јер је ово власништво Железнице“, рекао је Крстић. Он је овом приликом, видевши да деца и бака спавају у једном кревету, купио нове кревете, душеке и постељину.
 
Иначе, јавност и медији имали су прилике да виде у каквим условима живе мали Јелићи први пут прошле године почетком новембра (погледајте вест од прошле године),  у акцији помоћи сиромашној деци без родитељског старања која је реализована у оквиру  Локалног плана акције за децу, стратешког  документа  града Ваљева чија је имплементација у току. Тада су мали Јелићи били међу њих десеторо којима је град обезбедио пакете помоћи-гардеробу и средства за личну хигијену, а Удружење „Анђели чувари“ поклонило им је  рачунар.  Иницијатори заједничке акције да им  се додатно помогне били су новинарка „Патак радија“ Слађана Стевановић и  помоћник градоначелника Радивоје Милутиновић. Сву потребну подршку и помоћ пружио је и градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић, а да добра воља и жеља не буде само слово на папиру, побринуо се Теодосије Крстић који је финансирао комплетну реконструкцију објекта. 
   

Leave a Comment