СОТ: Стабилизација у Ваљеву

Почетак » СОТ: Стабилизација у Ваљеву » Актуелно » СОТ: Стабилизација у Ваљеву

Након анализе параметара, утврђено је да је епидемиолошка ситуација у Ваљеву стабилизована и да су строге мере које су прописале Република Србија и град Ваљево дале резултате. Ово је констатовано на данас одржаној седници Стручно-оперативног тима града Ваљева, којом је председавао нови руководилац СОТ-а др Зоран Живковић, заменик градоначелника.

Ипак, неопходно је да у седмици која је пред нама доследно буду спровођене све препоручене мере и да искључиво од грађана и привредних субјеката зависи да ли ће се одржати тренутна стабилна ситуација у нашем граду.

Свако опуштање и смањење коришћења мера заштите, од којих је најважнија мера физичке удаљености, врло брзо могу довести до погоршања и раста броја оболелих и заражених од вируса КОВИД-19.

Поред увођења редарске службе, која контролише и опомиње грађане окупљене у редовима испред трговинских објеката и јавних установа, на данашњем Штабу за ванредне ситуације је предложено да се забрани кретање свима који не живе поред реке Градац. Ово омиљено шеталиште Ваљеваца је протеклих дана било препуно наших суграђана, а због малог простора, стварале су се велике гужве због аутомобила, бициклиста и пешака, па је и ризик због преношењем опасног вируса био већи.

Иако су све јавне површине и паркови од почетка затворени за коришћење, због грађана који се задржавају на овим местима, ови простори ће бити затворени заштитним тракама, а редовно ће их обилазити припадници полиције и инспекцијских служби, како би упозоравали грађане да није дозвољено окупљање и задржавање.

Уочи предстојећег полицијског часа, који ће трајати од петка у 17 часова, до уторка у 5 часова, 24 сата ће дежурати  апотека „Здравље“, која ради у Дому здравља Ваљево.