Споразум Економског факултета и града Ваљева о студентским праксама

Почетак » Споразум Економског факултета и града Ваљева о студентским праксама » Актуелно » Споразум Економског факултета и града Ваљева о студентским праксама

Економски факултет Универзитета у Београду и град Ваљево потписали су данас споразум о сарадњи који ће студентима омогућити праксу у институцијама и предузећима у надлежности локалне самоуправе.

Споразум су потписали декан Економског факултета проф. др Бранислав Боричић и заменик градоначелника Ваљева др Драган Јеремић, истакавши да ће њихова сарадња дати резултате већ на лето, када ће први студенти имати прилику да стекну радна искуства у свом граду.

„Економски факултет спроводи акцију која је добро дошла у свим градовима у Србији. Ова акција има обрисе једне акције која ће уследити за пар година, а то је спречавање одлива младих људи. Једноставно смо сведоци да велики број младих људи са највећим могућим квалификацијама иде у иностранство одмах после завршених студија а то је нешто што озбиљно девастира све градове у Србији. Идеја Економског факултета да њихови студенти буду на практичном делу наставе  у нашем граду у установама које су под ингеренцијом града Ваљева, јавним предузећима, Градској управи а што да не и у великим приватним компанијама је сјајна и град Ваљево је максимално подржава,“ рекао је Јеремић.

„На Економском факултету тренутно има око 100 студената из Ваљева и већина долази из Економске школе. За студенте завршних година факултет обезбеђује 1300 пракси у 300 успешних компанија са којима има закључене споразуме о сарадњи, али споразумима са локалним самоуправама желимо да омогућимо студентима да обаве праксу у свом граду током летње паузе,“ рекао је декан Боричић.

Делегација Економског факултета уручила је Матичној библиотеци „Љубомир Ненадовић“ Ваљево донацију књига у вредности од 200.000 динара са идејом да се у градској библиотеци формира посебан део са стручним економским наловима.