Спортске игре младих у Ваљеву

Почетак » Спортске игре младих у Ваљеву » Актуелно » Спортске игре младих у Ваљеву

Спортске игре младих одржане су данас у Ваљеву, у присуству преко три хиљаде ученика, њихових родитеља и наставника у ваљевској Хали спортова. У десет дисциплина: мали фудбал, одбојка, баскет, рукомет, атлетика, тенис, стони тенис, шах и између две ватре такмичили су се ученици ваљевских школа, а победници су се пласирали на државно првенство у Београду, док ће најбољи у Србији представљати нашу земљу на финалном такмичењу у Сплиту.

Спортске игре младих у Ваљеву подржали су градоначелник Ваљева др Слободан Гвозденовић са сарадницима, а овом празнику спорта у нашем граду је присуствовала је Ивана Јовановић, председница Дунав осигурања Спортских игара младих Србије.

Градоначелник Ваљева је поручио младим такмичарима да примери успешних јигословенских спортиста попут Душана Новокмета и Михајла Почека, који су своје успешне каријере започели на сличан начин, младима буду подстрек да се баве спортом.

„Ви сте будућност Србије и град Ваљево из тог разлога улаже доста у спорт и подржава све иницијативе да се млади што више баве спортом“, рекао је градоначелник Ваљева др Слободан Гвозденовић.

Ивана Јовановић, председница Дунав осигурања Спортских игара младих Србије је поручила младима да поштују фер плеј, да буду толерантни и да честитају противницима на победи, као и да достојанствено поднесу пораз.

„Караван радости и пријатељства из Ваљева шаље олимпијску поруку: „Важно је учествовати“ и желим вам пуно успеха у такмичењу“, рекла је Ивана Јовановић.

Милан Гајић, одборник у Скупштини града Ваљева и пријатељ игара у Ваљеву је рекао да је град Ваљево подржао данашњу манифестацију, на којој је учествовало 1500 ученика.

Из Ваљева је данас послата лепа слика бројних младих људи који се баве спортом, у оквиру Спортских игара младих, манифестације која се у нашој земљи одржава 6. пут и коју је подржао председник Републике Александар Вучић, Влада Србије, Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Савез за школски спорт Србије.

Ову племениту акцију, која се већ 23 године организује у Хрватској, а 9 година у Босни и Херцеговини, подржали су и бројни спонзори.