Спречена крађа у „Стефилу“

Почетак » Спречена крађа у „Стефилу“ » Вести » Спречена крађа у „Стефилу“
Захваљујући редовним обиласцима полицијских патрола, данас је спречена крађа 160 металних цеви – ваљака за транспортере, које је тридесеттррогодишњи С.Т. из Попучака намеравао да изнесе из круга бившег „Стефила“. С.Т. је ухваћен приликом покушаја да изнесе 16 џакова са металним цевима.
 
Првентивним и учесталим обиласцима подручја бивше фабрике „Стефил“, патроле ваљевске полиције даноноћно обилазе ову локацију, која је сада у власништву града Ваљева. Након пописа преостале имовине, град Ваљево интензивно ради на уређењу, промоцији „Стефила“ као будуће индустријске зоне и привлачењу инвеститора. Недавно је одобрен и регионални пројекат промоције и унапређења привредних потенцијала, односно индустријских зона Ваљева, Шапца, Владимираца и Уба у оквиру 3. компоненте ИПА фондова, које финансира Европска унија.
 
Локална самоуправа Ваљева је купила имовину некадашње фабрике намештаја и картонске амбалаже „Стефил“. За куповину више од 14 хектара земљишта и производних хала, површине око 30.000 квадратних метара, град је из кредита код пословних банака обезбедио 200 милиона динара. Ова локација која се налази поред пруге Београд – Бар, има потенцијал да постане значајна индустријска зона у овом делу Србије, а то потврђује и интересовање великих домаћих и страних инвеститора.
 

Leave a Comment