Спровођење превентивних мера

Почетак » Спровођење превентивних мера » Вести » Спровођење превентивних мера
Због најављених обилних кишних падавина, Град Ваљево је интензивирао спровођење превентивних мера како би биле спречене или ублажене евентуалне поплаве, а све надлежне службе биће у приправности. На данас одржаној седници Штаба за ванредне ситуације у ужем саставу, оцењено је да ће бити предузете све мере и учињени додатни напори како би било обезбеђено да сви комунални системи у граду функционишу без проблема у условима обилних кишних падавина које се најављују. Кишна канализација која би требало да обезбеди прихват воде у количини већој од уобичајене је очишћена.  Додатно чишћење биће извршено у току дана на неколико критичних локација у Тешњару и у Синђелићевој улици. Привредно друштво „Ерозија“ ће извршити делимично насипање обале реке Колубаре код Аутобуске станице, а  предузећу „Јединство“ из Ужица наложено је да изврши санацију оштећења узрокованих кишом након извођења радова.
 
Привредно друштво „Ерозија“, које на територији Ваљева одржава водотокове II реда, благовремено је окончало радове на чишћењу доњег тока реке Љубостиње, а  извршиће радове на чишћењу корита реке Липовац. Цистерне ЈКП „Водовод“ и ЈКП „Видрак“ биће у приправности, а по потреби ће бити ангажована и додатна механизација. Организована су дежурства свих јавних предузећа и надлежних служби. 
 
Надлежни инспекцијски органи и комунална полиција интензивираће спровођења мера контроле и наложиће уклањање кабастог отпада који може представљати сметњу отицању реке Љубостиње у нерегулисаном делу тока. 
 
На данас одржаној седници Штаба за ванредне ситуације у ужем саставу, у циљу спровођења мера заштите од поплава договорено је да се упути апел грађанима да очисте канале и исеку растиње поред својих парцела и објеката како би канализациона мрежа могла да прихвати површинску воду.Све проблеме у вези поплава грађани могу пријавити на телефон број 1985.
 

Leave a Comment