Сребрњаци за ђаке генерације

Почетак » Сребрњаци за ђаке генерације » Вести » Сребрњаци за ђаке генерације

Ваљево је данас угостило најбоље ученике основних и средњих школа Колубарског и Мачванског управног округа-укупно 108 одликаша, ђака генерације, од којих је 77 ученика из основних школа и 31 средњошколац.
 
Њима су уручена престижна признања за запажене резултате које су постигли у досадашњем школовању збирка од 25 кованица у легури сребра са ликовима државника, светитеља и уметника који су у историји наше државе оставили неизбрисив траг и књигу која садржи биографије српских великана. Ову свечаност и акцију под називом „Ученик генерације“, која се организује по други пут, иницирало је акционарско друштво „Политика“ уз подршку Министарства просвете и науке Републике Србије у циљу афирмације знања и запажених резултата најбољих ученика Србије.
 
Данашњој додели признања присуствовали су градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић, заменик градоначелника Станко Терзић, координатор Школских управа Министарства просвете и науке Мирослав Стаменковић, извршни директор акционарског друштва „Политика“ Петар Радосављевић и начелник Школске управе Министарства просвете и науке за Колубарски и Мачвански округ Верољуб Лазаревић.

Leave a Comment