Сребрњаци за одликаше

Почетак » Сребрњаци за одликаше » Вести » Сребрњаци за одликаше

 

Ваљево је данас угостило 92 одликаша, најбоље ученике-ђаке  генерације из основних и средњих школа Колубарског и Мачванског управног округа. Они су добили престижна признања за запажене резулатате које су постигли у  досадашњем школовању -збирку од 25 кованица у легури сребра  са ликовима државника, светитеља и уметника који су у историји наше државе оставили неизбрисив траг и књигу која садржи биографије српских великана. Ову свечаност и акцију под називом „Ученик генерације“, иницирало је акционарско друштво „Политика“ уз подршку Министарства просвете Републике Србије у циљу афирмације знања и запажених резултата најбољих ученика Србије.
 
„Велика је част што имам прилику да се обратим најбољим и најталентованијим ученицима из два управна округа. Желим да у наредном периоду будете исто тако успешни, основци да упишу жељене средње школе, а средњошколци факултете. Ја се надам да ће се укупна економска ситуација поправити и да ћете када завршите школовање остати у својој држави и применити знање у жељеним занимањима“, рекао је заменик градоначеника Станко Терзић и додао да је ова свечаност у знаку велике подршке државе и друштва најбољим ученицима. Он је истакао и то да град Ваљево из године у годину стипендира најбоље ученике ваљевских основних, средњих школа и студенте преко Фондације за талентоване ученике и студенте, не само у циљу финансијске подршке већ и са жељом да се једног дана врате у свој родни град доприносећи његовом даљем свеукупном развоју.
 
 „Ви сте одлични ученици, пример другима, они који су освајали бројне награде током школовања на такмичењима. Неки од вас су представљали нашу земљу и на међународним такмичењима. Поред свега тога, ви сте од ваших другова предложени да будете проглашени за ђаке генерације, а то су препознали и ваши професори и наставници. Све ове свечаности које организујемо у целој Србији су у вашу част, а нама је припала та част да вам данас у Ваљеву уручимо ове награде“, истакао је овом приликом Зоран Костић, помоћник министра просвете, који је заједно са Петром Радосављевиће, директором акционарског друштва „Политика“ поздравио најбоље ученике пожелевши им успех у даљем школовању, али и на животном путу.
 
Свечаној додели награда у Ваљеву присуствовали су и Верољуб Лазаревић, начелник Школске управе Ваљево, директори школа, наставници, професори и родитељи. 

Leave a Comment