Средства за наставак изградње Геронтолошког центра биће обезбеђена

Почетак » Средства за наставак изградње Геронтолошког центра биће обезбеђена » Вести » Средства за наставак изградње Геронтолошког центра биће обезбеђена
Државни секретар Министарства рада, запошљавања  и социјалне политике задужена за социјална питања Бранкица Јанковић најавила је приликом боравка у Ваљеву да ће средства за наставак изградње Геронтолошког центра бити обезбеђена. Она је рекла да ће ресорно министарство подржати наставак изградње једног оваквог објекта где је до сада уложено преко 220 милиона динара и да се то не доводи у питање. „Ваљево има веома развијено пружање услуга социјалне помоћи што је за сваку похвалу. Подржамо идеју да се развију други облици социјален заштите поред постојећих и да у то буде укључен и будући Геронтолошки центар. Жао ми је што се оволико касни са радовима, али ме не сносимо кривицу за то. Тада је било довољно новца који је обезбеђен од јапанског донатора, да се уади један мањи објекат и Град би до сада имао један такав центар, али кренуло се на овај начин и сада је интерес да завршимо радове. Најпре фасадерски радови, па потом даљи наставак и промена намене дела објекта“, рекла је овом приликом у Ваљеву државна секретарка Јанковић.
 
Она је, заједно са помоћником градоначелника Радојицом Рстићем одржала састанак у Градској кући у Ваљеву са директорима Центра за социјални рад „Колубара“, Дома здравља, ваљевске филијале Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање, секретаром Црвеног крста, као и представницима надзорног органа који је надгледао досадашње радове. На састанку је констатовано да се што пре мора кренути са молерско-фасадерским радовима. „Са државном секретарком Јанковић разговарали смо и о самој намени овог објекта и констатовали да би било добро променити и намену тог центра. Идеја је да се ту једног дана нађе и Црвени крст, да се у њему отвори амбуланта коју ће користити грађани месне заједнице „Градац“. Ту би могле бити и посебне просторије за дневни смештај старих лица, а пензионери су изразили жељу да ту буде и клуб пензионера. Ми ћемо као локална самоуправау чествовати колико можемо у овом пројекту. С обзиром на то да је он од значаја за регион, формираћемо и координационо тело како би укључили и представнике других општина“, рекао је овом приликом помоћник градонаечлника Рстић.
 
Наредних дана предвиђено је да се изврши процена колико још је средстава потребно да би се кренуло са радовима по фазама. Предстоји израда афсаде и фасадне столарије, а процењује се у овом моменту да би за преостале радове било потребно укупно између 30-40 милиона динара. 

Leave a Comment