Средства за регионалну депонију

Почетак » Средства за регионалну депонију » Вести » Средства за регионалну депонију

 

Уговор о изради техничке документације и студије изводљивости за Регионалну депонију „Каленић“ са рециклажним центром, вредан 200.000 евра, потписан је јуче у Београду у Министарству животне средине и просторног планирања. Уговор су потписали државни секретар овог министарства Бојан Ђурић и Alvaro Dies Santaklara, директор регионалне канцеларије за Југоисточну Европу шпанске фирме „EPTISA“, која је изабрана за израду техничке документације и спровођење пројекта.
 
Процењује се да ће изградња регионалне депоније у Каленићу, коју ће користити 11 градова и општина- Ваљево, Уб, Лајковац, Љиг, Мионица, Осечина, Владимирци, Коцељева, Барајево, Лазаревац и Обреновац, коштати око 20 милиона евра. Планирано је да депонија буде изграђена на девастираном земљишту површинских копова Колубара.
 
Депонија у Каленићу биће девета по реду у Србији са регионалним карактером, а Стратегијом о управљању отпадом, предвиђено је да у Републици у наредних десет година буде изграђено њих 24.
Потписивању уговора присуствовали су и саветник Економско-трговинског одељења Амбасаде Шпаније у Београду Jorge Andreu Arasa и помоћник министра животне средине и просторног планирања Небојша Покимица.

Leave a Comment