Српска реч за гостопримство је Ваљево

Почетак » Српска реч за гостопримство је Ваљево » Вести » Српска реч за гостопримство је Ваљево
Победник првог кошаркашког меморијалног турнира „Лука Станчић“ је Партизан. У финалној утакмици, која је напунила ваљевску Халу спортова, јуниори Партизана били су бољи од кошаркаша Сплита и заслужено славили резултатом 81:67, иако је Сплит важио за благог фаворита. Поклоници кошарке у сјајној атмосфери хале уживали су у представи коју су им приредили млади кошаркаши.
 
За најбољег играча турнира-МВП-а, тренери и новинари прогласили су Огњена Јарамаза из Партизана. Најбољи стрелац турнира је Доријан Јеленек из Цедевите са 70 кошева. Награде, медаље и пехаре кошаркашима уручили су градоначеник Зоран Јаковљевић, некадашњи кошаркаш и потпредседник Кошаркашког савеза Србије Дејан Томашевић, некадашњи кошаркаш Металца Иван Ћане Ђорђевић и извршни директор Турнира Душан Селаковић.
 
Гости из Шпаније, Хрватске, Словеније, Београда, Новог Сада практично су били затечени- нису очекивали овако срдачан пријем, висок ниво организације, одличне услове, публицитет, гостопримство. Турниру је чак присуствовало неколико кошаркашких скаута из Словачке и Словеније. Тренери и менаџери екипа, наши уважени гости, имали су само речи хвале за услове у којима су екипе боравиле, и за организацију уопште. И време је послужило, све је било перфектно. Ово најбоље осликава изјава тренера загребачке Цедевите Дејана Јововића, када је на конференцији за новинаре рекао: „Нисам знао да је српска реч за гостопримство- Ваљево.“
 
Похвале пријају, али су заиста заслужене. Догађај је брижљиво планиран, сјајно организован и беспрекорно изведен. Умногоме захваљујући волонтерима, који су обавили фантастичан посао. Увек су били на услузи екипама, љубазни и неуморни. Енглески, чак и шпански није био проблем.
Општи је утисак да је турнир велика ствар за овај град. Гости носе са собом сјајну слику о нашем Ваљеву и заиста можемо бити поносни због тога. Надамо се да ћемо следеће године надмашити себе.
 
За целокупну статистику, фото галерије и детаљније о свим мечевима посетите www.memorijallukastancic.com
 

Leave a Comment