Шта је контакт-центар града Ваљева?

Почетак » Шта је контакт-центар града Ваљева? » Вести » Шта је контакт-центар града Ваљева?

 
 
 
 
 
Министарство за државну управу и локалну самоуправу из Фонда игара на срећу, са 1,6 милиона динара је финансирало увођење Контакт центра у Градску управу Ваљево. То је систем који омогућава грађанима да што брже и лакше дођу до потребних информација о пословима везаним за локалну самоуправу.
 
На позиве грађана јављају се службеници који су задужени да дају одговоре из тражених области, што ће омогућити грађанима да не лутају од броја до броја у потрази за информацијом.
 
КАКО ФУНКЦИОНИШЕ КОНТАКТ ЦЕНТАР?
 
Позивом на број 294 – 999, који се тарифира као локални разговор, аутоматском поруком се саопштава које информације и из којих области се могу добити, притиском на одређени тастер.
 
Информације се могу добити о  порезима, матичним књигама, дечјим додацима и борачко- инвалидској заштити, грађевинарству и урбанизму, инспекцији и комуналној полицији.
 
Када службеник саслуша грађанина, он ће му одмах одговорити, или му обезбедити одговор у року од два радна дана. Грађани ће морати да оставе своје податке, као и да се изјасне како желе да им се информација достави.
 
Уколико је постављено неко од најчешћих питања, службеник ће грађанину пустити већ снимљену поруку, попут информација како се подноси захтев за закључење брака, пријава имена детета, добијање локацијске или грађевинске дозволе, начине и рокове измиривања пореза, надлежности и процедуре у инспекцијским пословима.
 
У сваком тренутку, притиском на тастер 9 се јавља службеник на телефонској централи, који ће грађанима помоћи да дођу до потребног саговорника.
 
Радно време оператера Контакт центра је сваким радним даном од 8 до 14.30 часова. Пре и после радног времена Контакт центра, као и у дане викенда, или празника, укључиваће се говорне поруке.
 
На овај начин, комуникација између грађана и органа локалне самоуправе ће се поједноставити и убрзати. Увођење Контакт центра у Градску управу Ваљева је наставак модернизације услуга локалне самоуправе и још један доказ искрене посвећености градских власти упрошћавању процедура и омогућавања грађанима да што једноставније обаве своје послове.

Leave a Comment