Штаб за ванредне ситуације 17. септембра

Почетак » Штаб за ванредне ситуације 17. септембра » Актуелно » Штаб за ванредне ситуације 17. септембра

Штаб за ванредне ситуације града Ваљева је на 49. седници, која је данас одржана донео закључак да на основу мишљења Стручно-оперативног тима за заштиту и спасавње од епидемија, спортске и друге забавне манифестације треба одложити до повољније епидемилошке ситуације.

Такође, инспекцијски органи су дужни да појачају надзор над применом мера које се односе на спречавање ширења заразне болести COVID-19.

Пре седнице Штаба је одржан састанак СОТ-а, на коме су чланови медицинске струке изнели неподељено мишљење, засновано на здравственим проценама, али и препорукама Министарства здравља да се одложи одржавање свих већих скупова грађана.

Члановима Штаба је предочено да су од стране министра здравља упућене препоруке свим здравственим институцијама на територији Србије и апеловано на локалне штабове за ванредне ситуације да се одложе сва већа окупљања. Почетак школске године, повећан број грађана Србије који се враћају са летовања из земаља у окружењу, где је велики број оболелих, као и повећање броја прегледа у Ковид амбулантама, указују да се погоршава епидемиолошка ситуација.

Градоначелник Ваљева и командант Штаба за ванредне ситуације Лазар Гојковић, као и сви чланови Штаба су уважили ове препоруке струке. Упућен је позив суграђанима да одложе планиране манифестације и окупљања, како би нови очекивани талас у Ваљеву прошао са што мање заражених и оболелих. Осим званичних манифестација које нису добиле одобрење за одржавање, моле се суграђани да не организују већа породична славља и окупљања у угоститељским објектима и другим приватним поседима, како у граду, тако и на сеоском подручју.

Још једном је апеловано да се поштују све препоручене епидемилошке мере и да не треба престати са ношењем маски, држањем физичке дистанце, појачаном хигијеном и свим осталим мерама, јер је доказано да што су грађани дисциплинованији у примени ових мера, број заражених и оболелих драстично опада!

На тај начин штитимо своје здравље и животе својих најближих,  али и доприносимо да ова пандемија што пре прође!