Штаб за ванредне ситуације 8. октобар

Почетак » Штаб за ванредне ситуације 8. октобар » Актуелно » Штаб за ванредне ситуације 8. октобар

Штаб за ванредне ситуације града Ваљева је на данас одржаној седници, донео наредбу којом се налаже доследно спровођење Закључка Штаба од 17.09.2020. године, који се односи на одлагање одржавања свих манифестација у граду Ваљеву до стварања повољније епидемиолошке ситуације.

Наредба је донета на основу предлога Стручно-оперативног тима за заштиту и спасавање од епидемија, којом је потврђена одлука од 17. септембра да се манифестације одлажу до повољније епидемиолошке ситуације.

Одлагање бројних манифестација које су током ове године требале да се одрже у нашем граду, као и Фестивала дуван чварака који је требао овог викенда да се одржи, искључиво за циљ има заштиту живота и здравља грађана, али и да се сачува здравствени систем у нашем граду.

Зато из Штаба за ванредне ситуације апелују на грађане да поштују одлуке, јер је свима у интересу да се живот што пре врати у нормалне токове и зато је потребно разумевање, јединство и поштовање мера.

Мере се доносе на препоруку надлежних и стручних органа, које у нашем граду представљају здравствени радници и надлежни из Завода за јавно здравље у Ваљеву, Дома здравља, Болнице, републичких и градских инспекција и осталих институција.

Такође, препоруке Кризног штаба Србије којим се ових дана пооштравају мере у читавој Србији довољан су показатељ да је епидемиолошка ситуација у целој земљи и даље нестабилна. Ове одлуке, иако непопуларне у народу, у нашем граду дају добре резултате, јер је број новооболелих већ неколико дана један или ниједан суграђанин.