Штаб за ванредне ситуације града Ваљева

Почетак » Штаб за ванредне ситуације града Ваљева » Актуелно » Штаб за ванредне ситуације града Ваљева

Ново руководство града Ваљева, које предводи нови градоначелник и командант Штаба Лазар Гојковић данас је одржало седницу Штаба за ванредне ситуације града Ваљева, с циљем да се упознају са тренутном ситуацијом у Ваљеву и Колубарском округу, у току пандемије Корона вируса.

Као нови командант Штаба за ванредне ситуације Лазар Гојковић се захвалио на досадашњем раду свим члановима Штаба и институцијама које су поднеле највећи терет у борби против Ковид 19 вируса и истакао да ће и ново руководство наставити да спроводи све препоруке и мере надлежних институција, како би се што пре окончала ова ситуација и заштитило здравље грађана Ваљева. Градоначелник је обавештен да се ситуација у Ваљеву смирује и да сваког дана има све мање заражених и оболелих од Корона вируса, све је мање пацијената у Ковид амбуланти Дома здравља и у Општој болници у Ваљеву, која од понедељка почиње са операционим програмом. Директори ових институција су обавестили да су спремни за евентуални нови талас вируса који се може десити на јесен, са почетком школске године.

Командант Штаба за ванредне ситуације Лазар Гојковић је рекао да нема места за опуштање и да се мора наставити са применом свих наложених мера Кризног штаба Републике Србије и препорука градског СОТ-а. Изразио је наду да ће се наставити тенденција опадања броја заражених и оболелих у нашем граду.

Седници Штаба за ванредне ситуације су данас, првог дана након конституисања нове градске власти, поред градоначелника Лазара Гојковића, присуствовали његов заменик Немања Петровић, председница Скупштине проф. др Снежана Ракић, Виктор Мићић, заменик председника и Бранка Росић, нови секретар Скупштине града Ваљева.