Штаб за ванредне ситуације града Ваљева

Почетак » Штаб за ванредне ситуације града Ваљева » Актуелно » Штаб за ванредне ситуације града Ваљева

Штаб за ванредне ситуације града Ваљева, на 45. седници одржаној 27.08.2020. године, доноси следећи закључак:

  1. Градска управа града Ваљева дужна је да пре упућивања захтева Штабу за ванредне ситуације града Ваљева за одобравање спортских и културних дешавања, прибави мишљење Завода за јавно здравље Ваљево.
  2. Предшколска установа „Милица Ножица“ Ваљево дужна је да у свом раду доследно спроводи све мере прописане од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

На предлог Штаба за ванредне ситуације града Ваљева од 27.08.2020. године, градоначелник града Ваљева доноси Одлуку о укидању ванредне ситуације на територији града Ваљева проглашене због последица изазваних екстремно великим кишним падавинама и појавом бујичних вода.

  1. Укида се ванредна ситуација на територији града Ваљева проглашена Одлуком о проглашењу ванредне ситуације на територији града Ваљева број: 011 – 61 / 2020 – 01 од 07.07.2020. године због последица изазваних екстремно великим кишним падавинама и појавом бујичних вода.
  2. Ова одлука ступа на снагу даном доношења и биће објављена у „Службеном гласнику града Ваљева“.

На јучерашњој седници Штаба за ванредне ситуације је донета следећа наредба:

 

  1. Налаже се Саобраћајном предузећу „Ласта“ АД Београд успостављање редовног превоза путника на свим линијама градског и приградског превоза, на територији града Ваљева. Редовне поласке примењивати почев од 1. септембра 2020. године.

 

  1. Предлаже се Саобраћанојм предузећу „Ласта“ АД Београд да линије приградског превоза прилагоди режиму саобраћања аутобуса који превозе ученике за сменски рад школе, који због тренутне епидемиолошке ситуације установљеног 1. септембра 2020. године.

Све је спремно за почетак нове школске године у Ваљеву, речено је на јуче одржаној седници Штаба за ванредне ситуације града Ваљева. Ове године се поред редовних припрема школа и обданишта, велика пажња обратила на хигијенске услове и град Ваљево је набавио сву потребну заштитну опрему, како би се спречило ширење Корона вируса.

У 21 школу на територији града Ваљева ће од 1. септембра кренути 10.000 ученика, а за све њих и запослене у школама су обезбеђена хигијенска средства и топломери.

Са Штаба апелују и на родитеље да обрате пажњу на здравствено стање своје деце и да ако се појаве први симптоми болести, децу не шаљу у школу.

 

ПОЈАШЊЕЊЕ: Укинута је ванредна ситуација на територији града Ваљева због последица изазваних екстремно великим кишним падавинама и појавом бујучних вода, зато што је престала опасност од бујичних поплава и отклањају се последице, али још важи део одлуке о ванредној ситуацији због Корона вируса!