Штаб за ванредне ситуације града Ваљева од 18. априла

Почетак » Штаб за ванредне ситуације града Ваљева од 18. априла » Актуелно » Штаб за ванредне ситуације града Ваљева од 18. априла

Штаб за ванредне ситуације града Ваљева у ужем саставу, на данас одржаној седници, донео је следеће закључке:

1. После анализе предложених против-епидемиолошких мера и начина на који су оне спроведене, констатује се следеће:

– да је водоснабдевање на територији града, са централних и сеоских водовода, редовно са безбедном водом за пиће.

– да се чишћење, прање и дезинфекција улица, насеља, зелених површина, стамбених улаза и заједничких просторија, препаратима хлора, одвија по плану.

– да се мере наложене привредним друштвима, правним лицима и преузетницима, као и другим јавним установама спроводе у складу са препорукама Кризног штаба Владе Републике Србије и Штаба за ванредне ситуације града Ваљева.

2. ПРЕПОРУЧУЈЕ СЕ грађанима да доследно спроводе мере кућне самоизолације и да приликом боравка ван куће, уколико за то постоје посебне здравствене потребе или дозвола за кретање у полицијском часу, носе заштитну опрему (маске и рукавице), држе социјалну дистанцу, а све промене у здравственом стању, које стварају сумњу на COVID-19 инфекцију, пријаве епидемиологу и ординирајућем лекару.

3. ПРЕПОРУЧУЈЕ СЕ пацијентима хемодијализе и хемотерапије да све сумње на појаву COVID-19 инфекције, пријаве ординирајућем лекару и епидемиологу, пре доласка на заказану терапију.

Набавка личне заштитне опреме и дезинфекционих средстава за ове пацијенте биће извршена по захтеву Опште болнице.

4. НАЛАЖЕ СЕ Заводу за јавно здравље Ваљева да у редовним извештајима о броју заражених и оболелих од вируса COVID-19, наводи следеће податке:

– број тестираних,

– број излечених,

– број умрлих и

– број лица  којима је  наложена кућна  изолација.