Штаб за ванредне ситуације заседао и данас

Почетак » Штаб за ванредне ситуације заседао и данас » Вести » Штаб за ванредне ситуације заседао и данас
Ситуација у Ваљеву и околини је потпуно под контролом, тако да се живот одвија без већих проблема, речено је на данашњој 25. седници Штаба за ванредне ситуације града Ваљева.
 
Град је редовно снадбевен струјом и водом, а Топлана ради пуним капацитетом. Сви регионални и магистрални путеви су проходни. Локални путеви се свакодневно чисте, а приоритет су путеви који до сада нису били адекватно покривени. Са градских улица и тротоара уклоњење су велике количине снега, а одношење снега се наставља и данас.Такође, данас ће се чистити и неочишћени тротоари и прилази школама како би настава могла несметано да почне од сутра. Уколико буде могуће данас ће се из школских дворишта нагомилани снег износити.
 
Апел Штаба је да се школе обилазе свакодневно, да управе школа организују нон – стоп дежурства, да прате стање у школама и да интервенишу на време ако је потребно, јер безбедност деце мора бити максималана.
 
Све школе на територи града Ваљева почињу у понедељак 20. фебруара нормално да раде, осим школе “Владика Николај Велимировић“ која ће радити по скраћеном режиму наставе – час ће трајати 35 минута. Друга смена у овој школи почиње сутра у 12,30.
 
Сва обданишта на подручју града радиће нормално по устаљеном распореду, осим обданишта “Звончић“ где је немогуће организовати рад, па ће деца из тог обданишта бити преусмерена у обданиште “ Хајди“, речено је на данашњем заседању.
 
Седница Штаба за ванредне ситуације ће бити одржана и сутра у 9,00 часова.
 
 
 

Leave a Comment