Стабилна ситуација у Ваљеву након великих снежних падавина

Почетак » Стабилна ситуација у Ваљеву након великих снежних падавина » Вести » Стабилна ситуација у Ваљеву након великих снежних падавина
Штаб за ванредне ситуације града Ваљева је данас одржао седницу у ужем саставу. Седници су присуствовали директори градских јавних и републичких предузећа и представници града Ваљева.
 
На тој седници су донети следећи закључци:
 
На територији града Ваљева десиле су се обилне снежне падавине дана 03.01.2016. године. Процењује се да је на неким деловима територије пало и до 50 цм снега за 24 часа. До овог тренутка није добијено званично саопштење о количини падавина од РХМЗ.
 
ЈП Дирекција за путеве и изградњу града Ваљева је активирала зимску службе за одржавање улица и путева и они су у границама могућности обавили посао на чишћењу улица које су у Програму зимског одржавања.
 
Главни путни правци су рашчишћени и проходни. Предузећа Инграп омни доо у делу градских улица и локалних и некатегорисаних путева, Предузеће за путеве (ПЗП) на регионалним и магистралним путевима и Сава коп на територији Дивчибара изводили су радове на рашчишћавању снега са свом расположивом механизацијом. У току дана ће се активирати и остале јавне службе на рашчишћавању преосталих улица и јавних површина.
 
Подсећају се грађани на обавезу чишћења тротоара испред стамбених објеката и локала које користе.
 
Рад јавних предузећа која задовољавају комуналне потребе грађана, се одвија у отежаним условима на задовољавајућем нивоу.  Предлаже се оспособљавање ЈКП Видрака за послове уклањање снега са тротоара, паркинга и других јавних површина.
 
Налаже се Јавним комуналним предузећима која се баве наведеним пословима да у наредном периоду повећају степен свог ангажовања.
 
Услед снежних падавина дошло је до прекида на неким градским и приградским линијама саобраћаја.
 
Налаже се превозницима да обезбеде функционисање линија које су уговорене.
У Одсеку за ванредне ситуације уводи се дежурство на телефону 014/294-715 у периоду 7,30 – 19,30 часова. На овај број се могу пријавити проблеми до којих може доћи услед непроходности улица и путева а којима се обезбеђује прилаз болесним и угроженим лицима.
 
Број телефона у ЈП Дирекцији, која спроводи у дело Програм зимског одржавања улица и путева (Програм зимског одржавања путева и улица), је 014/31-50-146, у времену од 7,30 – 19,30 часова.
 
Штаб ће редовно заседати и даваће се саопштења о временској ситуацији и ангажовању јавног сектора на превентивном деловању и отклањању последица невремена.
 
Према прогнози РХМЗ у периоду 04-06.01.2016. године очекује се појава ледене кише. Делимична стабилизација времена се очекује од 08.01.2016. године.
 
У ноћи 03/04.01.2016. године, у 23,00 часова дошло је до пуцања цевовода на углу Улица Омладинске и Радничке. Изузетним залагањем руководства и радника ЈКП Водовода Ваљево квар је превазиђен у 02,00 часова и успостављено нормално снабдевање Града са водом. Радови су се одвијали на температури од -14ºC.
 
Дана 03.01.2016. године у саобраћајној несрећи у месту Млађево на пружном прелазу, воз је ударио у путничко возило којом приликом је погинуло једно лице.
 
Неопходно је у наредном периоду, у сарадњи са ЈП Железнице подићи безбедност на пружним прелазима, закључено је на данашњој седници Штаба за ванредне ситуације града Ваљева.
 
Штаб за ванредне ситуације ће заседати и наредних дана, до окончања проблема са падавинама и објављивати редовно информације о функционисању града.

Leave a Comment