Стамбено обезбеђено осам породица

Почетак » Стамбено обезбеђено осам породица » Вести » Стамбено обезбеђено осам породица
Ратним војним инвалидима и породицама палих бораца у Ваљеву додељено је осам станова у згради на Тргу Владике Николаја у Новом насељу. Станове у закуп на одређено време до десет година добиле су породице које су на конкурсу Министарства рада и социјалне политике највише рангиране, остваривши право на решавања стамбеног питања. Гарсоњере су добили Милка Грмуша и Анка Петрић, једноипособне станове Зорка Ћалић, Дарка Бјелић, Драга Даворија и Милена Париловић, док су два двоипособна стана додељена породицама Александра Сучића и Драгиње Лакић.
 
„Сви смо до сада били подстанари и решавање стамбеног питања за нас је од изузетне важности, јер ће нам олакшати живот после свих траума кроз које смо прошли“,  рекла је Милена Париловић у име свих корисника  приликом потписивања Споразума о примопредаји станова.
 
„Шеснаест стамбених јединица, површине око 800 метара квадратних, у Ваљеву је изграђено у оквиру пројекта „Социјално становање за ратне војне инвалиде“ из средстава која су обезбеђена Националним инвестиционим планом у висини од око 30 милиона динара. Инфраструктурно и комунално опремање земљишта, као и опредељивање парцеле, била је обавеза града Ваљева, који је са ресорним Министарством суинвеститор изградње овог стамбеног објекта“, истакао је овом приликом градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић.
 
„Министарство рада и споцијалне политике расписало је још један конкурс за доделу преосталих осам станова у оквиру овог пројекта. Жао нам је што смо након  првог конкурса уселили само осам породица , јер није било више заинтересованих. Очекујемо да ће сада ситуација бити другачија и да ћемо ускоро добити и преосталих осам станара. Министарство ће заједно са градом Ваљево и убудуће наставити да спроводи политику збрињавања и решавања животно важних питања породица и то не само из ове категорије становништва“, оценио је у Ваљеву помоћник министра рада и социјалне политике Миро Чаваљуга.
 
Свечаности у Ваљеву присуствовала је и Љиљана Лучић, државни секретар овог министарства која је још једном упутила позив свима који испуњавају услове другог конкурса за расподелу станова, да поднесу захтев са потребном документацијом Министарству најкасније до 5.јануара наредне године. 

Leave a Comment