Стање на територији града Ваљева је стабилно

Почетак » Стање на територији града Ваљева је стабилно » Вести » Стање на територији града Ваљева је стабилно
Тренутна ситуација у ваљевском крају, упркос новим снежним падавинама је стабилна, под контролом је и живот се одвија без већих проблема речено је на данашњој седници Штаба за ванредне ситуације града Ваљева. Путеви и улице се рашчишћавају, а снабдевање струјом и водом је уредно. Сва јавна предузећа раде, мањи кварови на електромрежи отклањају се на време, а грејање функционише.
 
Сви регионални и магистрални путни правци су проходни, посебно сви путни правци укључујући и локалне према Дивчибарама, тако да сви који намеравају да се упуте у овај зимско туристички центар могу без бојазни да крену на пут.
 
Локални и некатегорисани путеви чисте се по приоритетима. Са градских улица и тротоара су уклоњене велике количине снега, а уклањање и одношење се наставља и данас. Данас се чисте улице: Пантићева, Владе Даниловића и Поп Лукина, а у току је рашчишћавање прилазних улица и путева као и паркинга у близини гробља у ваљевском крају, с обзиром да су сутра Задушнице.
 
И даље из Штаба се апелује на грађане да у насељима Колубара, Ослободиоци Ваљева, 27. новембар, Збратимљени градови, насеље Миливоја Бјелице , Сретена Дудића, склоне своја возила на јавне паркинге који су очишћени и бесплатни и тако омогуће да грађевинске машине са тротоара и улица што брже уклоне нагомилани снег, јер где се то не уради неће моћи да се изврши чишћење.
 
Прати се ситуација и на школским објектима, јер је прокисло у појединим школама. Спелеолози Друштва истраживача су скидали снег и лед са Болнице и Телекома. Јуче су били ангажовани у школи “Владика Николај Велимировић“, где су успешно окончали посао, а данас ће бити ангажовани у Медицинској школи. Сви прилази школама биће у наредна два дана очишћени са улица и тротоара, како би несметано могла да почне настава.
 
Још једном апел на грађане од стране Штаба да се организују и скидају леденице и снег са својих објеката, водећи при том рачуна о безбедности пролазника.
 
Штаб за ванредне ситуације града Ваљева већ припрема превентивне мере за одбрану од поплава
 
 
 

Leave a Comment