Станови за ратне војне инвалиде и породице палих бораца

Почетак » Станови за ратне војне инвалиде и породице палих бораца » Вести » Станови за ратне војне инвалиде и породице палих бораца
Споразум о примопредаји првих осам станова за ратне војне инвалиде и породице палих бораца биће потписан сутра, 9.децембра у 12:00 сати у сали Градског већа између Министарства рада и социјалне политике Републике Србије,  града Ваљева и корисника. Станови су додељени породицама које су на конкурсу Министарства рада и социјалне политике по утврђеним критеријумима највише рангиране, остваривши  право на решавање стамбеног питања.
 
Станове у закуп на одређено време до десет година у Ваљеву у згради на Тргу Владике Николаја бб у Новом насељу, у складу са одредбама прописаним Уредбом о решавању стамбених потреба ратних-војних инвалида и породица палих бораца добили су: Милка Грмуша и Анка Петрић (гарсоњере), једноипособне станове Зорка Ћалић, Дарка Бјелић, Драга Даворија и Милена Париловић,  док су два двоипособна стана додељена породицама Александра Сучића и Драгиње Лакић.
 
Споразум о примопредаји станова са ресорним Министартсвом потписаће градоначелник града Ваљева Зоран Јаковљевић. Након потписивања Споразума  градоначелник Јаковљевић ће заједно са Миром Чаваљугом, помоћником министра за рад и социјалну политику и државним секретаром овог министарства Љиљаном Лучић, уручити кључеве од станова у 13:00 часова испред зграде на Тргу Владике Николаја бб у Новом насељу.
 
Иначе, Министарство рада и социјалне политике расписало је још један Конкурс за доделу преосталих осам станова за ратне-војне инвалиде и породице палих бораца. Конкурсом је предвиђено да у Ваљеву још осам породица из ове категорије становништва буде стамбено обезбеђено. Њима ће бити додељено шест гарсоњера, један једноипособан и један двоипособан стан.
 
Могућност да конкуришу имају сви који испуњавају услове прописане Уредбом о решавању стамбених потреба ратних-војних инвалида и породица  палих бораца, а захтев са потребном пратећом документацијом подноси се Министарству рада и социјалне политике најкасније до 5. јануара наредне  године. Конкурс је објављен  5.12.2008. године у „Службеном гласнику РС“,  на WEB адреси Министартсва рада и социјалне политике  
www.minrzs.gov.rs и на огласним таблама у градовима и општинама где се стамбене јединице налазе.

Leave a Comment