Штедите струју и чистите снег-апелује Штаб

Почетак » Штедите струју и чистите снег-апелује Штаб » Вести » Штедите струју и чистите снег-апелује Штаб
Напонска редукција у испоруци електричне енергије, искључење јавне и декоративне расвете, као и штедња привредних субјеката и грађана који су показали висок степен одговорности, резултирало је значајној уштеди од преко 10% у потрошњи електричне енергије у протекла 24 сата на подручју града Ваљева, закључено је на данашњој седници Штаба за ванредне ситуације.
 
„Подаци од јутрос говоре да смо остварили значајне уштеде и имамо пад потрошње више од 10%. Разговарали смо са свим великим потрошачима са  фирмама на подручју Града и са свима смо постигли договор о редукцији потрошње. Компанија „Valy“ укључила је сопствени агрегат и уз нашу испоруку од око 500-600 киловата они су наставили да раде, Крушик је распустио раднике и ставио фабрику на технолошки минимум и Пивара је редуковала потрошњу, тако да су практично све веће фабрике у Граду испоштовале договор са Електродистрибуцијом“, рекао је на данашњој седници Штаба Зоран Николић, директор Електродистрибуције Ваљево.
 
„Снабдевање града струјом је редовно, једино смо ноћас имали квар на Трафостаници 110 у Електроистоку, који је већ саниран, тако да од јутрос сви делови Града имају уредно снабдевање“, рекао је Николић.
 
Предузеће за путеве Ваљево и „Инграп-Омни“ у протекла 24, због новог снега који непрестано пада,  интензивно чисте све саобраћајнице које су у плану и програму зимског одржавања. Сви регионални и магистрални путни правци на подручју града су проходни, као и обе саобраћајнице ка Дивчибарама. „Ваљево-пут“ одржава деоницу Ваљево-Лесковице-Повленска коса. У току дана биће прочишћени путеви и у Миличиници, као и пут Станина река-Ставе.
 
Топлана ради уобичајеним режимом, водоснабдевање је уредно. Сви радници ЈКП „Видрак“ су на терену и у току дана одржаваће јавне површине у централној градској зони. Комунална полиција и инспекција дежурају и током викенда. Штаб је још једном апеловао на сва правна и физичка лица да се максимално ангажују на уклањању леденица у свом непосредном окружењу. Такође, Штаб је још једном упозорио грађане, да због личне безбедности, поштују заштитне траке које су у Граду постављене око појединих објеката где постоји опасност од пада леденица.
 
Од јуче не ради ни вртић у Дому „Михајло Ступар“ због малог броја деце, а Штаб ће у понедељак размотрити могућност даље редукције рада вртића у Граду током следеће седмице. „Захтева за
дистрибуцију пакета са храном и лековима је све више и у овом тренутку их имамо више од 30.
 
Испорука ће убудуће тећи тек након детаљне провере код надлежних институција о стварној неопходности доставе. Специјално обучени тимови, Ватрогасно-спасилачког батаљона и Сектор за ванредне ситуација МУП-а Србије само у протекла 24 сата евакуисали су и збринули осам старих, болесних и изнемоглих лица из удаљених, неприступачних планинских села са подручја Града“, истакао је на данашњој седници Милан Михајловић, начелник Штаба за ванредне ситуације.
 
Штаб за ванредне ситуације града Ваљева заседаће и сутра. 

Leave a Comment