Штета од града и невремена близу 500 милиона динара

Почетак » Штета од града и невремена близу 500 милиона динара » Вести » Штета од града и невремена близу 500 милиона динара

Према извештају комисије процењује се да је штета настала од града и невремена које је захватило Ваљево и ваљевски крај 16., 19. и 21. јуна 484 милиона динара, од чега је само на пољопривредним добрима уништено усева у вредности од 427 милиона динара. Комисија за процену штете овај извештај употпуниће и подацима о штетама изазваним клизиштима. Подаци о штетама у Ваљеву биће упућени комисији Владе Србије и ресорним министарствима.

На данашњој седници Штаба за заштиту од елементарних непогода закључено је да је неопходно направити комплетан преглед оштећења и евиденцију свих кризних тачака које се јављају у оваквим временским условима и, поред отклањања проблема, припремити и пројектну документацију за све спорне ситуације и интервенције које то захтевају.
Услед велике количине падавина активирала су се бројна клизишта. Најургентније је у Улици Јакова Ненадовића где је клизиште угрозило подрум стамбене куће. Угрожен је и Дом за старе у Попучкама, а евидентирана су и оштећења изазвана клизањем тла у Димитрија Туцовића и Ђердапској улици, као и на путу до школе у Бранковини. Надлежне градске службе и предузећа ангажована су на санацији оних клизишта где је то у овом тренутку могуће.Штаб је донео закључак да се комплетан извештај о штетама изазваним клизиштем на објектима и путевима достави надлежном министарству и затраже средства од Републике за решавање овог проблема.
 
 

 

 

 

 

Leave a Comment