Стипендије за 225 ученика и студената

Почетак » Стипендије за 225 ученика и студената » Вести » Стипендије за 225 ученика и студената
Фондација за талентоване ученике и студенте града Ваљева, у школској 2014/15. години ће стипендирати 225 ученика и студената града Ваљева и то 35 ученика основних школа, 32 ученика средњих школа, 152 студената и шест студената који се школују у иностранству. У буџету града Ваљева за финансирање Фондације опредељено је у 2014. години 14.260.000 динара.
 
За ученике основних школа стипендија износи 3.800, за ученике средњих школа 4.000, за студенте је 6.500 динара, а за студенте у иностранству 8.000 динара.
 
Председник Управног одбора Фондације за талентоване ученике и студенте града Ваљева Жељко Вучинић је изразио задовољство што је ове године 26 стипендиста више него претходне године и то 13 основаца више, три средњошколца мање и 16 студената више, док је број младих који студирају у иностранству исти као и прошле године.
 
Услови су и ове, као и ранијих година били да у претходној школској години ученици основних и средњих школа имају просек најмање 4,50, да су ученици првог разреда средње школе у основној школи били проглашени за ђаке генерације, да су у претходној години освојили једно од прва три места на републичком такмичењу, или рангираном међународном такмичењу које је републичког ранга из области науке, уметности и спорта.
 
За суденте прве године високошколских студија услов је да су у средњој школи били проглашени за ученике генерације, освојили једно од прва три места на републичким такмичењима, или међународним у рангу републичког такмичења из области науке, уметности и спорта. Право на стипендију су имали и бруцоши који су средњу школу завршили са просеком 4,50 и заузели једно од првих пет места на ранг листи за упис на високошколску установу, а за високошколске установе из облати уметности једно од прва три места, као и студенти свих година и нивоа, који имају просечну оцену 9,00.
 
Ове године се пријавило 245 кандидата, а 20 није испунило услове конкурса.
 

Leave a Comment