Штрајкачки одбор “Ваљевопута“ код градоначелника

Почетак » Штрајкачки одбор “Ваљевопута“ код градоначелника » Вести » Штрајкачки одбор “Ваљевопута“ код градоначелника

 

 

Градско руководство  разговарало је са представницима Штрајкачког одбора «Ваљево пута» о актуелној ситуацији у овом предузећу.
 
Већ неколико месеци радници “Ваљевопута“ чији је власник мађарска фирма “Бетонут“ из Будимпеште налазе се у генералном штрајку. Они траже исплату заосталих зарада и путних трошкова.
 
 У разговору са градским руководством градоначелником, замеником и помоћником градоначелника представници Штрајкачког одбора “Ваљевопута“ затражили су од њих посредовање и помоћ у контакту са Агенцијом за приватизацију, с обзиром на то да власник фирме није отклонио недостатке које му је Агенција наложила. Такође су затражили да им градско руководство преко републичког повереника за информације од јавног значаја обезбеди целокупну документацију везану за приватизацију “Ваљевопута“.
 
Овом приликом представници штрајкачког одбора истакли су да не желе да ова фирма пропадне, и указали на све друге актуелне проблеме са којима су суочени већ дужи период. Руководство града понудило је помоћ у оквиру својих ингеренција. Договорено је да се сачека  27. април до када је од стране Агенције продужен рок власнику да испуни своје обавезе и да уколико буде раскинут уговор о приватизацији фирма пређе у државно власништво. Договорено је да у том случају градско руководство помогне да се постави нови менаџмент предузећа и да се створе сви услови за нове послове који ће обезбедити да ова фирма упосли своје капацитете.

Leave a Comment