Страни фотографи код градоначелника

Почетак » Страни фотографи код градоначелника » Вести » Страни фотографи код градоначелника
„Ваљево објективом странца“ назив је волонтерског кампа који од 10. до 20. августа организује Друштво истраживача „Владимир Мандић Манда“. Једанаест волонтера из Европе, Америке и Канаде ових дана фотографишу наш град, околину и људе, правећи на тај начин веома интересантну колекцију фотографија Ваљева из угла некога ко је први пут овде дошао.
Младе фотографе данас је примио градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић. У разговору са градоначелником, аутори су рекли да им се Ваљево веома допада, да се осећају добродошли на сваком кораку. Нарочито су истакли пријатељски расположене људе, укусну храну и позитивну енергију. Метју из САД каже да на сваком кораку у граду сусреће насмејане људе пуне енергије. Млади Италијан Маркус је рекао да је његов први сусрет са Србима и Србијом изузетан и да је фасциниран организаторима који сви све раде. Алисон из САД каже да јој се нарочито допада дружење међу људима. Фасцинирана је тиме што њени домаћини на сваком кораку сусрећу и разговарају са познаницима, као и што се Ваљевци брзо организују и све заједнички раде, али и заједнички проводе слободно време. Осим Италијана и Американаца, у овој групи су и млади из Канаде и Русије.
Градоначелник им је пожелео угодан боравак у Ваљеву и скренуо пажњу на чињеницу да је Ваљево град признатих и успешних фотографа и штампара, али и место у коме не недостаје инспирације за сликање. Након разговора са градоначелником Ваљева, млади фотографи напрвили су снимке Ваљева са крова зграде Скупштине града.
Фотографије настале на овом волонтерском кампу, биће представљене на изложби 19. августа у Народном музеју Ваљево. На званичном градском сајту, након тога биће постављен избор фотографија које су ови млади људи направили приликом боравка у нашем граду. Њихове фотографије биће коришћене и за разне промотивне активности града.
 

Leave a Comment