Стручно усавршавање

Почетак » Стручно усавршавање » Вести » Стручно усавршавање
Саша Миленковић, продекан за наставу Факултета спорта и физичког васпитања у Нишу и Горан Марковић, председник Пливачког клуба „Валис“ и Пливачког савеза Централне Србије, потписали су данас Меморандум о сарадњи и едукацији пливачких тренера. Потписивањем овог документа млади људи који желе да се баве овим послом из Централне Србије имаће могућност да кроз додатну едукацију и обуку на овом факултету усаврше знање. Оспособљавање кадрова кроз овај програм подразумеваће неколико фаза, а по завршетку обуке, полазници ће добити сертификат чиме ће бити верификовано њихово звање професионалних пливачких тренера у складу са законодавним системом Републике Србије.
 
„Овај Споразум подразумева пре свега промоцију пливања као спорта уз доделу лиценци будућим тренерима и људима који буду желели да раде овај посао. Драго ми је што је град домаћин потписивању овог Споразума Ваљево, јер годинама уназад Ваљево није само познато по успесима наших кошаркаша, шахиста, већ и по изузетним резултатима наших пливача који би сигурно били бројнији и успешнији када би наш град имао затворен базен. Изградња затвореног базена важна је не само за Пливачки и Ватерполо клуб, већ и за грађане Ваљева, а посебно за децу јер је за њих важно да се баве овим спортом. На тај начин, Ваљево би могло постати један од водећих пливачких центара у Србији као што су Ниш, Нови Сад и Београд“, рекао је овом приликом Горан Марковић.
 
Потписивању Меморандума присуствовао је и помоћник градоначелника и председник Градске комисије за спорт Радивоје Милутиновић, који је овом приликом истакао да град улаже додатне напоре како би створио што боље услове за све оне који се баве воденим спортовима. „То се пре свега односи на изградњу затвореног базена за који је идејни пројекат урађен. Средства су опредељена и преостаје да се распише тендер за израду главног пројекта, тако да очекујемо да ћемо већ следеће године створити боље услове, а тада очекујемо још боље резултате од наших спортиста. Циљ нам је да Ваљево буде један од главних носилаца развоја водених спортова у нашој земљи не само због спортских резултата већ и због младих људи“, оценио је овом приликом Милутиновић.
 
 
 
 
 

Leave a Comment