Студијска посета Краљевини Шведској

Почетак » Студијска посета Краљевини Шведској » Актуелно » Студијска посета Краљевини Шведској

Почетком овог месеца организована је студијска посета Краљевини Шведској у општини Јевле (Gävle). Делегацију из Србије у којој је био и Илија Ранковић, представник града Ваљева, примили су Андерс Линдквист, заменик генералног директора Лантматеријета (Lantmäteriet – шведска агенција за катастар, картографију и регистрацију земљишта), Зоја Фарај, менаџер пројекта у Лантматеријету, Ева Аландер, председавајућа Савета у општини Јевле, Аника Линдквист, начелница међународног одељења у општини Јевле.Циљ посете је подизање капацитета јединица локалних самоуправа и имплементационог тима РГЗ-а. Обука се одвијала у просторијама Лантматеријета и у општини Јевле.

Представници јединица локалних самоуправа су приликом обуке учествовали у стручној дискусији, показали високу мотивисаност за унапређење пословања у својој локалној јединици као и сагледавање могућности даљег развоја јединица локалних самоуправа. Пројекат „Унапређење пословне климе у Србији“ је кренуо са реализацијом и неке од инвестиционих локација су већ постављене на дигиталној платформи Геосрбија.

У радној посети поред Ваљева, учествовали су представници Ариља, Бора, Ћуприје, Књажевца, Сомбора, Врања, Зрењанина, Пирота, Пожаревца и део имплементационог тима Републичког геодетског завода.