Студијско путовање о конверзији војне имовине

Почетак » Студијско путовање о конверзији војне имовине » Вести » Студијско путовање о конверзији војне имовине

 

 У оквиру Програма агенције за подстицај економском развоју општина (USAID/MEGA), градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић отпутовао је на седмодневно студијско путовање у Сједињене Америчке Државе организовано на тему конверзије војне имовине . У Вашингтону и Балтимору, центрима региона у држави Мериленд , представници Ниша, Ужица, Параћина, Чачка и Ваљева, као и званичници министарства одбране и финансија, пореске управе и Сталне конференције градова и општина, упознаће се са пројектима конверзије војне имовине у цивилну, моделима конверзије и другим искуствима САД у овом процесу.
Учесници ће прво посетити Управу за јавне услуге у Вашингтону и званичнике Министарства одбране надлежне за Пројекат приватизације војних стамбених објеката. Током студијског путовања предвиђен је обилазак локација где се тренутно обавља конверзија војне имовине у цивилне намене или где је конверзија успешно окончана. Програмом посете планирано је да се за три јединице војне имовине у градовима из Србије, чији представници учествују на студијском путовању,припреми акциони план сарадње Министарства одбране и локалне самоуправе. Сарадња подразумева процену вредности, урбнистичко планирање, заједнички маркетинг и промоцију, обезбеђивање финансијских подстицаја и јавно – приватна партнерства.
Организатори из USAID-овог Програма МЕГА организоваће на свакој локацији панел водећих званичника из државног сектора, локалних самоуправа и приватног сектора. Студије случаја ће омогућити упознавање не само са најбољим примерима из праксе, већ и са грешкама учињеним у просецу конверзије имовине.
Студијско путовање завршава се 18.априла.
 

 

 

Leave a Comment